Kimi Räikkönen kameroiden takana: Entinen työtoveri muistelee Ferrarin palaverissa tiimiä tylyttänyttä suomalaiskuljettajaa – "Hän alkoi asentaa ruuvimeisselin avulla nettiyhteyttä"

40 vuotta täyttäneen Kimi Räikkösen värikkään F1-uran vaiheita ovat viime päivinä muistelleet useat suomalaiskuskin työtoverit. Yksi heistä on Ferrarin entinen viestintäpäällikkö Alberto Antonini.

Räikkönen voitti maailmanmestaruuden ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan vuonna 2007. Pesti päättyi kauden 2009 jälkeen, mutta Räikkönen palasi talliin vielä vuosiksi 2014-2018.

Antonini muisteli Räikkösen ikimuistoisimpia tempauksia kuljettajan 40-vuotissyntymäpäivän ympärillä.

Räikkönen oli Antoninin mukaan täysin eri persoona median puristuksessa varikolla kuin omiensa joukossa esiripun takana. Esimerkkinä Antonini antaa kisaviikonlopun, jonka aikana kaksikko vieraili yhteisen ystävän luona.

Heikosti sujuneiden aika-ajojen jälkeen katoamistempun tehnyt Räikkönen saattoi syödä pepperonipitsaa yksin sohvalla.

– Näimme parhaat puolet Kimistä kahden ensimmäisen päivän aikana. Hän oli rento ja hymyilevä. Talolle tullessaan hän vaihtoi aina päälleen mustan yöpuvun ja valkoiset sukat. Sitten hän alkoi puuhastella kaikkea mahdollista, Antonini sanoi FormulaPassion-sivustolle.

– Hän alkoi esimerkiksi asentaa ruuvimeisselin avulla taloon nettiyhteyttä, Antonini kertoo.

Antoninin kertomuksen mukaan Räikkönen ei ollut erityisen puhelias myöskään tallin keskinäisissä palavereissa. Silloin tällöin suomalainen kuitenkin viilsi tiimitovereitaan verbaalisesti.

– En tiedä, miksi pidätte minua täällä ja maksatte minkä maksatte, jos en saa ajaa kilpaa, Räikkönen sanoi Antoninin mukaan hiljaisella äänellä.

Ferrari voitti kilpailun, mutta kommenteista päätellen keskimmäisellä korokkeella ei ollut Räikkönen.

– Äänentaso ei ollut tapaamisen lopussa enää hiljainen, Antonini sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat