Formuloihin levisi TV-kapina – F1-kuskilla ratkaisu ”näkymättömyysongelmaan”

Japanin GP:n jälkeen F1-sarjan ykköspuheenaihe on liittynyt TV-toimintaan ja eri autojen näkyvyyteen. McLarenin espanjalaiskuljettajan Carlos Sainzin avautuminen on saanut tuulta allensa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sainz valitteli Japanin GP:n jälkeen siitä, miten hän näkyi vain muutaman sekunnin ajan kisan kansainvälisessä TV-lähetyksessä.

Sainzin mukaan ilmiö on ollut jatkuva.

Ongelman osalta palaute on kohdistunut F1-sarjaan, joka vastaa kansainvälisestä TV-lähetyksestä. Sainzin mukaan niin sanottujen keskikastin tallien väliset taistot jäävät armotta paitsioon, kun kansainvälinen lähetys keskittyy vain kärjen tapahtumiin.

Nyt asiaa kommentoi Haas-tallin Romain Grosjean, joka nosti esille toiseksi viimeisimmän kisan tapahtumat.

– Taistelu, minkä kävimme Singaporen GP:n loppuvaiheilla, taisi olla kyllä huomattavasti mielenkiintoisempi kuin se, että autot vain ylittivät maaliviivan, Grosjean mietti Motorsport.com:n mukaan.

Ranskalaiskuljettajalla on ratkaisu ongelmaan.

– Jos halkaisemme ruudun, niin silloin katsoja voi nähdä kärkikuljettajien maaliviivan ylityksen sekä taaempana käytävät taistelut. Se olisi aika siistiä.

– Joskus kun katsoo kisoja, niin on ihan hienoa nähdä Ferrarit sijoilla yksi ja kaksi. Mutta he vain ajavat toistensa perässä. Ei se ole niin seksikästä kuin se, että näkee autojen ajavan aidosti kilpaa.

Grosjeanin mukaan keskitallien ”näkymättömyys” on ollut esillä kuljettajayhdistyksen kokouksissa.

– Puhuimme tästä ja allekirjoitimme huolen. F1 pystyy tekemään parempaa työtä ja ehkä he voisivat näyttää vähän enemmän niitä taisteluita, joita moni haluaisi varmasti nähdä. Eli autoja lähekkäin ja kuskeja kamppailemassa sijoituksista. 

Lue myös:

    Uusimmat