Kim Kardashian, Kris Jenner ja monet muut kieltäytyivät juhlimasta Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää kumoutuneen aborttioikeuden vuoksi

Kentuckyn osavaltion viimeinen aborttiklinikka sulki ovensa, nyt puhuu sen suomalaistaustainen johtaja 2:24
Kentuckyn osavaltion viimeinen aborttiklinikka sulki ovensa, nyt puhuu sen suomalaistaustainen johtaja

Lukuisat julkisuudenhenkilöt ovat kieltäytyneet juhlistamasta Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää uuden aborttilain vuoksi.

Maanantaina 4. heinäkuuta juhlittiin Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää. Lukuisat maailmankuulut yhdysvaltalaisjulkkikset ovat kuitenkin vaatineet, ettei kyseistä merkkipäivää juhlistettaisi tänä vuonna Yhdysvalloissa hiljattain kumotun aborttioikeuden vuoksi.

Yhdysvaltain korkein oikeus kumosi juhannusviikonloppuna perustuslaillisen oikeuden aborttiin. Muutos tarkoittaa, että jokainen osavaltio saa päättää, onko naisella osavaltion alueella oikeus aborttiin vai ei.

Tosi-tv-tähtinä ja yrittäjinä tunnetut Kris Jenner ja Kim Kardashian jakoivat Instagramin Tarinat-osioihinsa kuvan, jossa sanottiin itsenäisyyspäivän olevan peruttu.

– Itsenäisyyspäivä on peruttu itsenäisyyden puutteen vuoksi. Ystävällisin terveisin naiset, Jennerin ja Kardashianin jakamassa kuvassa luki.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä Jessica Chastain puolestaan jakoi Twitteriin otoksen, jossa hän poseeraa keskisormet pystyssä.

– Hyvää "itsenäisyyspäivää" minulta ja lisääntymisoikeuksiltani, Chastain kirjoittaa otoksensa yhteydessä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä Zooey Deschanel postasi Instagram-tililleen kuvan, jossa hän poseeraa Pro Roe 1973 -tekstillä varustetussa paidassa.

Tekstillä viitataan vuonna 1973 tehtyyn Roe vastaan Wade -päätökseen, joka turvasi kohdullisten perustuslaillisen oikeuden aborttiin. Perustuslaillisen aborttioikeuden kumoutuminen tarkoittaa siis Roe vastaan Wade -päätöksen kumoutumista.

– Kun haluat toivottaa Amerikalle hyvää syntymäpäivää, mutta haluat hänen myös toimimaan paremmin, Deschanel kirjoittaa kuvansa yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä ja aktivisti Jameela Jamil otti aiheeseen kantaa kovin sanakääntein. Hän jakoi Instagram-tililleen mustan otoksen, johon on kirjoitettu valkoisella tekstillä seuraavat sanat.

– Itsenäisyyspäivä, ellei sinulla ole kohtua. Jos on, niin haista p*ska, eikä meitä kiinnosta, kuoletko sinä tai pilaammeko koko tulevaisuutesi ja mielenterveytesi -päivä, luulisin. Siistiä...?

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat