Ireland Baldwin kertoo tulleensa teininä raiskatuksi – jakaa nyt myös aborttitarinansa

Malli Ireland Baldwin piti salaisuuden vuosia sisällään.

Malli Ireland Baldwin, 26, kertoi TikTok-videollaan tulleensa teininä raiskatuksi. Tuo tapahtuma muutti hänen koko loppuelämänsä suunnan totaalisesti. Baldwin oli tajuton, kun hänet raiskattiin.

– Ennen kuin jaan, mitä aion jakaa, en koe, että on kenenkään vastuulla puhua tästä, jos hän ei tunne oloansa mukavaksi. Olen nähnyt lukemattomia TikTokeja viimeisen 24 tunnin aikana, missä naiset kertovat muille naisille, että on heidän vastuullaan kertoa aborttitarinansa, ja minusta se on väärin, eikä yksinkertaisesti totta. Jaan vasta nyt tarinani, koska haluan muiden naisten tuntevan olonsa tuetuiksi ja rakastetuiksi, halusivatpa he jakaa omansa tai eivät, Baldwin aloitti videonsa.

Voit katsoa videon klikkaamalla nuolesta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Baldwin ei kertonut raiskauksesta kenellekään lukuun ottamatta sairaanhoitajaa, joka hoiti häntä pian tapahtuman jälkeen. Edes hänen silloinen poikaystävänsä tai vanhempansa, näyttelijät Alec Baldwin ja Kim Basinger, eivät tienneet.

Salaisuutta Baldwin piti sisällään vuosia, ja se aiheutti sekä hänelle että hänen läheisilleen paljon kipua. Hän menetti elämänsä hallinnan.

– Join paljon enemmän, juhlin paljon enemmän, lääkitsin itseäni, olin väkivaltaisissa ja myrkyllisissä ihmissuhteissa. Tein kaikkeni kiinnittääkseni oman huomioni muualle, Baldwin kertoi videollaan.

Raiskaus on saanut Baldwinin ajattelemaan, millaista hänen elämänsä olisi ollut, jos hän olisi tullut tuolloin raskaaksi ja joutunut kasvattamaan vauvan kaiken sen aikana, mitä tuolloin kävi läpi.

– Minulla on lääketieteellisiä resursseja, rahaa ja tukea, joita monilla naisilla ei ole. Se olisi silti ollut traumaattista ja mahdotonta, Baldwin jatkoi.

Myöhemmin Baldwin tuli yllättäen raskaaksi silloisen poikaystävänsä kanssa, jolloin he olivat erittäin onnettomia yhdessä. Poikaystävä teki selväksi, ettei hän koskaan halunnut lapsia tai avioliittoa. Hän tuskin halusi edes olla vakavassa parisuhteessa.

– Tein silloin abortin, koska tiedän tarkalleen, miltä tuntuu syntyä kahden toisiaan vihaavan ihmisen väliin. Valitsin minut, ja valitsisin minut uudelleen. Se on sinun elämäsi, sinun valintasi, Baldwin päättää henkilökohtaisen videonsa.

Yhdysvaltain korkein oikeus päätti perjantaina 24. kesäkuuta, ettei naisilla ole enää liittovaltion tasolla perustuslaillista oikeutta aborttiin. Jatkossa oikeudesta päättää kukin osavaltio erikseen. On arvioitu, että lähes puolet maasta ottaa käyttöön lähes täydelliset kiellot lähikuukausina.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat