Kim Jong-un on saapunut Vladivostokiin tapaamaan Putinia – asteli panssaroidusta yksityisjunastaan punaiselle matolle

Kim Jong-un saapui Vladivostokiin junalla 0:49
Kim Jong-un on saapunut Vladivostokiin tapaamaan Putinia.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on saapunut Venäjän Vladivostokiin, jossa hän tapaa presidentti Vladimir Putinin huomenna.

Venäjän televisio näytti kuvaa Kimistä, joka astui panssaroidusta yksityisjunastaan laiturille levitetylle punaiselle matolle.

Kim sanoi aiemmin Hasanissa Venäjän televisiolle odottavansa "menestyksekästä ja tuloksekasta" tapaamista Putinin kanssa. Kimin mukaan tapaamisessa on määrä keskustella tilanteesta Korean niemimaalla ja maiden kahdenvälisistä suhteista.

Putin saapuu huomenna

Putin saapuu Vladivostokiin huomenna ja jatkaa sieltä matkaansa Pekingiin. Kim jää Vladivostokiin perjantaihin asti. Ohjelmassa on Putinin tapaamisen lisäksi erilaisia kulttuuririentoja. Hänen on määrä käydä muun muassa baletissa ja akvaariossa, kertoo venäläismedia.

Tapaaminen on Kimin ensimmäinen huippukokous sitten helmikuun, jolloin tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa jäi tuloksettomaksi.

Kimin tulkitaan hakevan tukevampaa selkänojaa väännössään Yhdysvaltojen kanssa talouspakotteiden purkamisesta.

Venäjä on jo vaatinut pakotteiden lieventämistä, ja Yhdysvallat on väittänyt, että Venäjä auttaa Pohjois-Koreaa kiertämään niitä. Venäjä kiistää syytökset.

Lue myös:

    Uusimmat