Mainos

Putin ja Kim aloittivat tapaamisensa Vladivostokissa – ensimmäinen kuva julki

2:05

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat aloittaneet tapaamisensa Vladivostokissa Venäjän Kaukoidässä. Kyseessä on ensimmäinen tapaaminen Putinin ja Kimin välillä.

Tapaamisensa aluksi miehet kättelivät kameroiden edessä. Putin kertoi Kimille haluavansa tukea käynnissä olevia myönteisiä prosesseja Korean niemimaalla. Maiden kahdenvälisiin suhteisiin liittyen Putin sanoi, että Venäjällä ja Pohjois-Korealla on paljon mahdollisuuksia kehittää taloudellista yhteistyötä.

Kim sanoi haluavansa vahvistaa maansa välejä Venäjään. Hän totesi, että mailla on pitkä ystävyys ja historia.

– Kun koko maailma katsoo Korean niemimaata, meille on luvassa erittäin merkityksellinen vuoropuhelu.

Junamatka lyhyempi Kimille kuin Putinille

Kim saapui Vladivostokiin erikoisjunalla jo eilen ja aikoo jäädä kaupunkiin perjantaihin saakka. Ohjelmassa on Putinin tapaamisen lisäksi erilaisia kulttuuririentoja. Vaikka tapaaminen pidetään Venäjällä, oli Kimillä paljon lyhyempi matka Venäjän Kaukoitään kuin Putinilla.

Kremlin ulkopoliittinen avustaja Juri Ushakov kertoi tiistaina tapaamisen fokuksena olevan poliittisen ja diplomaattisen ratkaisun löytäminen ydinaseongelmaan Korean niemimaalla. Kim sanoi keskiviikkona Venäjän televisiolle toivovansa neuvotteluista Putinin kanssa menestyksekkäitä.

Kimin aiemmista kahdesta tapaamisesta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa ei ole saatu merkittäviä tuloksia.

Venäjällä on suhteellisen lämpimät suhteet Pohjois-Koreaan, jolle se tarjoaa ruoka-apua. Putin on pitkään ilmaissut olevansa valmis tapaamaan Pohjois-Korean johtajan.

Kyseessä on ensimmäinen tapaaminen Pohjois-Korean ja Venäjän johtajien välillä sen jälkeen kun Kim Jong-unin edesmennyt isä Kim Jong-il tapasi Venäjän silloisen presidentin Dmitri Medvedevin kahdeksan vuotta sitten, muutamaa kuukautta ennen vanhemman Kimin kuolemaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja