Pohjois-Korean Kim vieraili ilmailualan tehtaalla Venäjän Kaukoidässä

Putin päästi Kimin limusiininsa takapenkille, Trump antoi vain kurkistaa virka-autonsa "Pedon" sisälle vuonna 2018 0:43
Putin päästi Kimin limusiininsa takapenkille, kun Trump antoi tämän vain kurkistaa virka-autoonsa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vieraillut ilmailualan tehtaalla Venäjän Kaukoidässä, kertovat venäläisuutistoimistot. Tehtaan kerrotaan valmistavan niin sotilas- kuin siviilikalustoakin.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti julkaisi kuvamateriaalia Kimin luodinkestävästä junasta, joka saapui perjantaina Amurin Komsomolskiin. Kaupunki on tärkeä teollisuuskeskus Venäjällä.

Kimiä varten oli levitetty punainen matto ja Interfax-uutistoimiston mukaan häntä tervehdittiin kukkien, musiikin, tanssin ja seremoniallisen leivän kera.

Venäjän hallinto kertoi eilen, että Kimin vierailu Venäjällä kestää vielä joitakin päiviä. Kim ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat keskiviikkona Venäjän Kaukoidässä.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ja asiantuntijat ovat arvioineet, että Venäjä on kiinnostunut ostamaan Pohjois-Korealta ampumatarvikkeita käytettäväksi Ukrainassa. Mahdollinen asekauppa olisi kansainvälisten pakotteiden vastainen.

Mitä Ukrainan rintamilla tapahtuu nyt ja mitä Putinin ja Kimin tapaaminen merkitsee sodalle? 9:21
Mitä Putinin ja Kimin tapaaminen merkitsee Ukrainan sodalle? Viiden jälkeen kysyi kansanedustaja (kok.) ja ilmavoimien kenraali evp. Jarmo Lindbergiltä.

Lue myös:

    Uusimmat