Kim Jong-un on erottanut ylimmän kenraalinsa

Kimin mukaan sotaan tulisi valmistautua hyökkäysmielessä ja tätä ajatellen muun muassa lisätä aseiden tuotantoa ja sotaharjoituksia.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vaihtanut ylimmän kenraalinsa ja vaatinut sotavalmistelujen tehostamista.

Kimin mukaan sotaan tulisi valmistautua hyökkäysmielessä ja tätä ajatellen muun muassa lisätä aseiden tuotantoa ja sotaharjoituksia, valtionmedia KCNA kertoo.

Valtionmedian mukaan Kim esitti näkemyksensä keskiviikkona keskussotilaskomission kokouksessa, jossa Kim erotti maan asevoimien pääesikunnan johtajan.

Valtionmedia ei antanut asevoimien johtajan erottamisesta ja seuraajan välittömästä nimittämisestä tarkempia tietoja. Sotilasjohtajan vaihtamisen syistä ei ole täten täyttä selvyyttä.

KCNA:n mukaan kysymys sotavalmisteluista oli jo kokouksen asialistalla. Näihin valmisteluihin lukeutuu muun muassa voimakkaampien iskukeinojen varmistaminen.

Kim haluaa sotaharjoitukset

Muutamaa päivää ennen keskiviikkoista kokousta Kim oli tarkastanut useita suuria asetehtaita.

Sotilaskomission kokouksessa Kim puolestaan kehotti tehtaita jatkamaan erilaisten aseiden ja varusteiden massatuotantoa.

– Hän myös vaati aktiivisesti oikeiden sotaharjoitusten järjestämistä, jotta uusimpia aseita ja laitteita voitaisiin käyttää tehokkaasti, KCNA raportoi.

Etelä-Korean ja Yhdysvaltain on määrä järjestää myöhemmin tässä kuussa mittavat yhteiset sotaharjoitukset. Pohjois-Korean mielestä etelänaapuri ja Yhdysvallat harjoittelevat hyökkäystä. Pohjois-Korea on toistuvasti varoittanut, että sotaharjoitukset voivat johtaa musertavaan vastaukseen.

Kokouksessa keskusteltiin myös Pohjois-Korean perustamisen 75-vuotispäivän kunniaksi järjestettävän mittavan paraatin valmistelusta 9. syyskuuta.

Viime kuussa Pohjois-Korea järjesti sotilaallisen paraatin Korean sodan aselevon 70-vuotispäivän kunniaksi. Paraatin kanssa samaan aikaan maassa järjestettiin myös puolustusmessut, ja Kim esitteli vierailulla olleelle Venäjän puolustusministerille maan uusimpia ja kehittyneimpiä aseita.

Pohjois-Korean ja Venäjän rajan tuntumassa on ukrainalaisten pakolaisten yhdyskunta – olot eivät vastaa kattavia lupauksia 4:05
Pohjois-Korean ja Venäjän rajan tuntumassa on ukrainalaisten pakolaisten yhdyskunta – olot eivät vastaa kattavia lupauksia.

Lue myös:

    Uusimmat