Venäjän puolustusministeri Shoigu ja Kim Jong-un tapasivat Pohjois-Koreassa

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on tavannut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin maan pääkaupungissa Pjongjangissa, uutisoi Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA torstaina.

KCNA:n mukaan maan johtaja kävi "ystävällisen keskustelun" Shoigun kanssa, joka antoi Kimille kirjeen Venäjän presidentti Vladimir Putinilta.

Kim ja Shoigu vierailivat muun muassa asenäyttelyssä, jossa venäläisministerille näytettiin uudentyyppisiä aseita ja varusteita, KCNA sanoi erillisessä lähetyksessä.

Shoigu matkusti pääkaupunki Pjongjangiin osana Venäjän sotilaallista valtuuskuntaa. Myös Kiinan valtuuskunta on paikalla Pjongjangissa. Venäjä ja Kiina kuuluvat niihin harvoihin valtioihin, jotka pitävät yllä ystävällisiä suhteita Pohjois-Korean kanssa.

Asiantuntijoiden mukaan Shoigun vierailu Pohjois-Koreassa on huomionarvoinen kun otetaan huomioon, että Venäjän puolustusministerit eivät ole säännöllisesti vierailleet Pjongjangissa Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen.

Valtiovierailujen syynä on Korean sodan aseleposopimuksen 70-vuotispäivä, jota Pohjois-Korea juhlistaa tänään.

Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan valtiovierailu vahvistaa maiden sotilaallisia suhteita ja on tärkeä askel kahdenvälisen yhteistyön kehittämisessä.

Juttua on päivitetty lisätiedoilla kello 7.42.

Lue myös:

    Uusimmat