Mainos

Kilpailuvirasto selvittää Otto-automaattien varainkeruuta

Kilpailuvirasto on alkanut tutkia Otto-automaateilla käytävää hyväntekeväisyyskampanjaa. Virastoon on tullut lukuisia valituksia keräyksestä, jossa pankkiautomaatilla voi käteisnoston yhteydessä tehdä yhden euron lahjoituksen kehitysmaiden tytöille.

Oikeudellisesti keräyksellä on lain vaatimat luvat. Valituksissa onkin kyse siitä, johtaako automaatin näyttöön ilmestyvä kysymys rahannostajia "vahinkolahjoituksiin".

Jos niin todetaan, on keräys kuluttajansuojalain hengen vastainen.

Ensimmäinen automaattikeräys Suomessa

Otto-automaattia ylläpitävä Automatia Pankkiautomaatti Oy:stä vakuutetaan MTV3:n uutisille, että keräys on turvallinen. Yhtiön mukaan oli odotettavaa, että keräystapa on yllättänyt jotkut kuluttajat. Kysymyksessähän on ensimmäinen kerta, kun hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa suoraan pankkiautomaatilla.

Vahinkolahjoitukset takaisin pyydettäessä

Automatio Pankkiautomaateista luvataan, että kuluttuja saa lahjoituseuronsa takaisin, jos niin vaatii. Tämän kuun aikana järjestettävässä keräyksessä on jo nyt lahjoitettu hyväntekeväisyysjärjestö Planille yli 2000 euroa. Keskustelut keräystavasta ovat Kuluttajaviraston kanssa vielä käynnissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.