Kiistanalainen ruotsalaistähti yhä ilman sopimusta NHL:ssä – ennätys lähestyy, samoin kriittinen piste

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Toronto Maple Leafs ja ruotsalaistähti William Nylander eivät ole päässeet vieläkään yhteisymmärrykseen sopimusneuvotteluissa. Nylanderin tilanne on ollut iso puheenaihe jo tovin ajan. Nyt eteen on tulossa kaksi merkittävää pistettä.

Nylander on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, RFA-pelaaja. Tämä meinaa sitä, että Maple Leafs omistaa hänen oikeudet.

Eri raporttien mukaan Nylanderin leiri on pyytänyt peräti 8 miljoonan dollarin eli 7,1 miljoonan euron vuosituloja. Tämä taas ei ole kelvannut Maple Leafsille, joka on ajautumassa lähivuosina hyvin tukalan palkkakattotilanteen keskelle.

Sopimuksettomassa tilassa oleva Nylander tekee NHL-historiaa, mikäli hän ja Maple Leafs eivät pääse sopuun seuraavan viikon sisällä.

Viimeisten 10 vuoden aikana ainoastaan yksi RFA-pelaaja on ollut pidempään sopimuksettomassa tilassa kuin  Nylander. Vuonna 2011 kanadalaishyökkääjä Kyle Turris teki sopimuksen Phoenix Coyotesin kanssa 22. marraskuuta.

Turris kaupattiin tuolloin kolme viikkoa myöhemmin Ottawa Senatorsiin, josta hän on jatkanut nykyiseen seuraansa Nashville Predatorsiin.

Potentiaalisen ennätyksen lisäksi Nylander lähestyy hyvin kriittistä pistettä. Mikäli Nylander ei ole tehnyt NHL-sopimusta joulukuun ensimmäiseen päivään mennessä, ei hän saa pelata taalajäillä koko loppukauden aikana.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Maple Leafsin seurapomo, GM Kyle Dudas on väläytellyt mahdollisuutta, jossa Nylander saattaisi olla kaupan. Friedmanin mukaan Dubas on käskenyt Nylanderista kiinnostuneita joukkueita valmistelemaan tarjouksia ruotsalaistaiturista.

Aikanaan Suomessakin pelanneen Michael Nylanderin poika William on ehtinyt vakiinnuttaa asemansa NHL:n tähtihyökkääjien katraassa. Nylander nakutti viime ja toissa kaudella 61 pistettä runkosarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat