Kiintoisa spekulaatio: Winnipegin Jetsin puolustus näyttää aivan muulta kuin piti – pelastus suomalaishankinnoista?

Patrik Laine summaa tiukkaa kolmen ottelun viikonloppua:"Yksi voitto kolmeta ei tyydytä ketään" 2:04
Winnipeg-hyökkääjä Patrik Laine iski kauden avausmaalinsa NY Islandersia vastaan, mutta joukkueen startti ei ole miellyttänyt.

Jääkiekon NHL-seura Winnipeg Jets on kokenut raskaita menetyksiä puolustuspäässään. The Athleticin toimittaja Murat Ates tarjoaa vaihtoehdoiksi Julius Honkaa ja Rasmus Ristolaista. 

Jetsin puolustus koki kovia menetyksiä viime kauden päätteeksi. Tyler Myersin, Jacob Trouban ja Ben Chiarotin lähdöt jättivät jälkeensä isoja aukkoja. 

Lisäksi järkälemäinen tähtipakki Dustin Byfuglien ei tullut harjoitusleirille ja on tällä hetkellä määrittelemättömän mittaisella tauolla. Byfuglien ura saattaa tulla päätökseen.  

Eikä tässä vielä kaikki. Kauden startattua Nathan Beaulieu ja Josh Morrissey ovat kärsineet loukkaantumisista ja Dmitri Kulikov on sivussa henkilökohtaisten syiden takia ainakin Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä pelattavasta ottelusta. 

Tällä hetkellä Jetsin puolustus on erittäin kokematon. Reilut 100 NHL-ottelua pelannut Neal Pionk ja 18-vuotias suomalaistulokas Ville Heinola ovat ykkösparissa. NHL:n ja AHL:n väliä vuosikaudet rampannut Anthony Bitetto, siirtolistalta ilmaiseksi napattu Carl Dahlström ja 27 NHL-matsia summannut Tucker Poolman tulevat heidän takanaan. Myös toinen suomalaispakki Sami Niku on hälytetty farmista apuun.   

The Athleticin artikkelin mukaan Jetsin puolustuspään ongelmia voisi lievittää uusilla suomalaispelaajilla. 

23-vuotias Julius Honka on pelannut NHL:ssä kolme kautta, mutta rooli Dallasissa on jäänyt pieneksi. Hän ei ole pelannut Starsissa vielä tällä kaudella.

– Honka on pyytänyt Starsilta siirtoa, Murat kirjoittaa, mutta huomauttaa, ettei Jetsillä ole liikaa varausvuoroja kauppatavaraksi.

Toinen vaihtoehto Jetsin hankintalistalla voisi olla korkeamman profiilin suomalaispakki Rasmus Ristolainen, joka on puhunut julkisesti olevansa tyytymätön tilanteeseensa Buffalo Sabresissa. Ristolainen onkin pyörinyt tiuhaan siirtohuhuissa. 

Ristolainen tienaa reilut viisi miljoonaa dollaria kaudessa kevääseen 2022 saakka. Mutta vastapainoksi Jets saisi isoon rooliin tottuneen, neljä peräkkäistä yli 40 pisteen kautta summanneen puolustajan. 

– Hän on NHL-kaliiberin pelaaja. Kysymys on se, kuinka hyvä Ristolainen olisi erilaisessa ympäristössä. 

– Jos Byfuglien päättää uransa, Jets selviäisi varmasti Ristolaisen palkasta, Murat toteaa, mutta huomauttaa tässäkin sopivan kauppatavaran puutteesta. 


Lue myös:

    Uusimmat