Mainos

Kiinteistökauppa hiljentyy, liiketiloista yhä kysyntää

Kiinteistökauppa hiljeni alkuvuonna selvästi viime vuoden ennätystahdista. Merkittäviä kiinteistökauppoja tehtiin Kiinteistötalouden instituutin keskiviikkona julkistetun markkinakatsauksen mukaan tammi-lokakuussa 3,6 miljardin euron arvosta, kun kauppoja koko viime vuonna tehtiin lähes 6 miljardin euron arvosta.

Liiketilojen vuokrat ovat KTI:n mukaan nousseet edelleen ja käyttöasteet vähittäiskaupan tiloissa ovat todella korkeita. Toimistojen vuokrat ovat yhä nousussa, mutta odotukset laskusta ovat voimistuneet merkittävästi. Asuntojen vuokrakysyntä jatkuu vahvana pääkaupunkiseudulla.

Kiinteistökauppa on toimitusjohtaja Hanna Kalevan mukaan laskenut noin neljänneksen viime vuoden vastaavasta ajasta. Alkuvuoden suurten kauppojen ansiosta pudotus on selvästi loivempaa kuin muualla Euroopassa.

-Erityisesti on vähentynyt ulkomaisten sijoittajien ja pääomien virta Suomeen. Tänä vuonna noin puolet kaikista kiinteistökaupoista on ollut ulkomaisten sijoittajien tekemiä, totesi Kaleva.

Parhaiden kiinteistösijoituskohteiden tuottovaatimukset ovat toistaiseksi nousseet noin 0,5 prosenttiyksikköä noin vuosi sitten saavutetulta matalimmalta tasolta. Se tarkoittaa alle 10 prosentin notkahdusta arvoihin. Parhaiden kohteiden vähäisen kaupankäynnin vuoksi markkinaevidenssi vaatimustasosta on heikko.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.