Kiinalaistyttö syntyi kolme lisäpeukaloa käsissään – taustalla sukupolvia jatkunut kierre

Kiinalaisen pikkutytön käsissä oli yhteensä 13 sormea ennen lapsen elämän mullistavaa operaatiota, kertovat muiden muassa The Sun sekä Metro UK.

Nyt kolmevuotias kiinalaistyttö oli syntynyt ylimääräisten peukaloiden kanssa. Anatominen virhe oli kulkenut suvussa viiden sukupolven ajan, mutta heikon taloudellisen tilanteen vuoksi perhe ei ollut aiemmin hakenut asiaan lääketieteellistä apua.

Taapero pääsi leikkaukseen Central Hospital of Shenyang Medical College -sairaalassa Kiinassa. Leikkauksen tehnyt kirurgi lupasi vanhemmille, ettei operaatio aiheuttaisi ongelmia lapsen kehitykseen.

Leikkaus oli haastava, sillä kirurgit eivät olleet aluksi varmoja, mitkä sormet olisi jätettävä paikoilleen ja mitkä olisi poistettava. Lisäksi ongelmia aiheutti oikean kulman tuottaminen sormiin.

Onnistunut lopputulos tyydytti lääkäreitä ja vanhempia

Kirurgit kuitenkin onnistuivat operaatiossaan. Ylimääräiset sormet poistettiin, tytön peukalot suoristettiin ja niiden luut ohjattiin kasvamaan oikeaan suuntaan. Niin lääkärit kuin vanhemmat ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Lääkärit toivovat, että nyt lapsi voi kasvaa ilman monisormisuuteen liitettyä negatiivista leimaa. 

Monisormisuus kulkee usein geeneissä


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lääkärit eivät kertoneet, mikä tila aiheutti ylimääräisten sormien kasvun. Anatomisen poikkeavuuden voi aiheuttaa esimerkiksi polydaktylia eli monisormisuus. Peukaloissa ilmenevää monisormisuutta esiintyy yhdellä tuhannesta tai kymmenestätuhannesta, kertoo Medical News Today. Monisormisuus kulkee usein geeniperimässä.

Erityisesti peukaloissa ilmenevän monisormisuuden hoito voi olla vaikeaa, sillä ylimääräinen peukalo saattaa vaikuttaa toisen peukalon toimintaan.

Kiinalaistytön tapauksessa ongelmia ei ole ilmennyt, vaikka lapsen leikkauksesta on kulunut kuukausia.

7:52
Videolla kerrotaan, miten varhaislapsuuden köyhyys näkyy nuoruudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja