Kiinalainen huvipuisto pisti sian hyppäämään benjihypyn – "kuvottava PR-temppu" sai aikaan raivoisan reaktion: "Siat kokevat kipua ja pelkoa samoilla tavoilla kuin mekin"

Kiinalainen huvipuisto on joutunut pyytämään julkisesti anteeksi järkyttävää tempaustaan, kertoo BBC.

Eläinaktivistit ja sosiaalisen median käyttäjät arvostelevat voimakkaasti Meixin Red Wine Town -huvipuistoa sen tempauksesta. Huvipuisto halusi juhlistaa uutta benjihyppytorniaan ja samalla tulevaa kiinalaista uuttavuotta. Tämän ajatuksen huvipuisto toteutti pakottamalla sian hyppäämään benjihypyn.

"Niin julmaa"

Video, jolla kaksi miestä retuuttaa noin 75-kiloisen sian 68-metriseen hyppytorniin ja pakottaa sen hyppäämään, on kauhistuttanut monia. Videolla sian voi kuulla huutavan toistuvasti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmiset ovat kirjaimellisesti pahimpia olentoja planeetalla Maa, totesi Twitter-käyttäjä Starlight Jones.

– Tuo on niin julmaa, kommentoi toinen.

– Tuo on sairasta, tyrmäsi kolmas.

Paikallisten mediatietojen mukaan sika on toimitettu teuraaksi hyppynsä jälkeen.

– Hyväksymme kritiikin ja neuvot ja pyydämme julkisesti anteeksi. Parannamme nähtävyyden markkinointia tarjotaksemme turisteille parempia palveluja, huvipuiston edustaja sanoi tiedotteessa kritiikkivyöryn jälkeen.

Huvipuisto kiisti kuitenkin eläinrääkkäyksen väittäen tapahtunutta "kokeiluksi", kertoo Beijing News.

"Siat kokevat kipua ja pelkoa samoilla tavoilla kuin mekin"

Myös eläinsuojelujärjestö PETA kantoi kortensa kritiikkikekoon. Järjestön vanhempi apulaisjohtaja Jason Baker huomauttaa Daily Mailin haastattelussa, että benjihyppy on pelottava kokemus jopa siihen suostuville aikuisille, joten hyppyyn pakotetun sian puhtaan kauhun voi vain kuvitella.

BBC:lle antamassaan lausunnossa Baker tyrmää tempauksen täysin.

– Siat kokevat kipua ja pelkoa samoilla tavoilla kuin mekin, ja tällaisen kuvottavan PR-tempun pitäisi olla laiton, Baker jyrähtää ja toivoo ihmisten vihaisen reaktion toimivan herätyksenä Kiinan päättäjille eläinsuojelulakeja koskien.

Tällä hetkellä eläinrääkkäys ei ole rangaistava teko Kiinan lakien mukaan.

Lue myös uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja