Mainos

Kiina vapauttaa amerikkalaiskoneen miehistön

Hainanin saarelle pakkolaskun tehneen amerikkalaisen tiedustelukoneen miehistö pääsee lähtemään Kiinasta.

Kiina on tehnyt merkittävän myönnytyksen tiedustelukonekiistassa. Kiina lupaa päästää amerikkalaiskoneen miehistön vapaaksi tarvittavien muodollisuuksien jälkeen.

Kiinan viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet, mitä he muodollisuuksilla tarkoittavat. Yhdysvaltalainen kone ja sen 24-henkinen miehistö on ollut Kiinassa Hainanin saarella puolitoista viikkoa sen jälkeen kun se törmäsi kiinalaiseen hävittäjään. Törmäyksen jälkeen amerikkalaiskone teki hätälaskun Kiinaan.

Beijingin-suurlähettiläs Joseph Prueher on toimittanut Kiinan hallitukselle kirjeen, jossa valotetaan edellisviikonloppuna sattunutta välikohtausta.
-Suurlähettiläs Prueher on toimittanut Kiinan hallitukselle kirjeen tapahtumasta, ja olemme selvittämässä Kiinan hallituksen kanssa miehistön kotiinlähdön järjestelyjä, Fleischer sanoi. Kiinan televisio kertoi ulkoministeri Tang Jiaxuanin ilmoittaneen, että 24-henkinen miehistö vapautetaan humanitaarisista syistä Yhdysvaltojen pahoiteltua välikohtausta syvästi.

Tangin mukaan kirjeessä sanottiin Yhdysvaltain olevan "hyvin pahoillaan" amerikkalaiskoneen tunkeutumisesta Kiinan ilmatilaan ja turmassa menehtyneen kiinalaislentäjän kuolemasta. Tangin mukaan miehistön vapauttaminen voi tapahtua hyvinkin nopeasti, jos "Yhdysvallat on riittävän yhteistyöhaluinen".

-Koska Yhdysvaltain hallitus on jo pahoitellut tapahtunutta, Kiinan hallitus on päättänyt humanitaarisista syistä sallia miehistön lähdön Kiinasta, Tangin kerrottiin vastanneen Prueherille. Amerikkalaiskone teki pakkolaskun Hainanin saarelle huhtikuun alussa törmättyään sitä seuranneeseen kiinalaiskoneeseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.