Mainos

Kiina tuomitsee Naton uhkaukset toimista Kosovossa

Kiina arvosteli tänään kovin sanoin Naton uhkausta iskeä Jugoslaviaan, mikäli serbit eivät noudata YK:n turvallisuusneuvoston Kosovo-päätöslauselmaa.

Kiinan mielestä menettely voisi johtaa hyökkäykseen mitä tahansa valtiota vastaan ilman turvallisuusneuvoston valtuutusta. Kiinalaisen China Daily -lehden pääkirjoituksessa sanottiin ihmisillä olevan syytä uskoa, että Yhdysvaltain ja Naton isku Jugoslaviaan ilman YK:n valtuutusta saattaisi johtaa iskuun muita "toisinajattelijoita" vastaan.

Naton antama ns. toimintamääräys luo lehden mukaan sen mahdollisuuden, että mikä tahansa suurvalta tai sotilaallinen ryhmä voi loukata jonkin valtion itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. Naton tiistaina päättämä toimintakäsky on voimassa pidempään kuin lauantaiaamuun, joka on annettu Jugoslavialle takarajaksi turvallisuusneuvoston päätöslauselman noudattamiselle. -Ideologisista eroista kumpuava viha on todellinen pommi serbialaisten pään päällä, kirjoitti China Daily.

Kiina on turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen, ja se on johdonmukaisesti vastustanut voimankäyttöä Jugoslaviaa vastaan. Kiina joutui itse pakotteiden kohteeksi, kun se tukahdutti verisesti demokratialiikkeen vuonna 1989.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.