Mainos

Kiina teloitti huumerikollisia

Yli 70 ihmistä on teloitettu ja 39 tuomittu kuolemaan Kiinassa huumerikoksista, paikalliset tiedotusvälineet ja viranomaiset kertoivat tänään, YK:n kansainvälisenä huumeiden vastaisena päivänä.

Viranomaisten mukaan tänään teloitettiin 20 huumeiden salakuljetuksesta ja -kaupustelusta tuomittua rikollista lounaisessa Congqingin kaupungissa ja 10 Kunmingissä. Pääkaupungissa Pekingissä tuomittiin eilen ja tänään kuolemaan kuusi ihmistä niin ikään huumeiden kaupustelusta. Uutistoimisto Xinhuan mukaan muut teloituksista tehtiin kuluneiden parin viikon aikana.

Viime vuonna huumeiden vastaisen päivän aikoihin Kiinassa teloitettiin yli sata huumeiden kaupustelusta ja salakuljetuksesta tuomittua. Suuri osa tapauksista tulee ilmi vasta päiviä teloituksen jälkeen, jos silloinkaan.

Virallisia tietoja Kiinassa langetettujen kuolemantuomioiden määrästä ei ole saatavilla, mutta ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Kiina teloittaa enemmän ihmisiä joka vuosi kuin muu maailma yhteensä. Amnestyn mukaan Kiinassa teloitettiin viime vuonna ainakin 2 500 ihmistä.

(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.