Kiihtyvä koronasyksy sai yhden Suomen suurimmista opiskelijatapahtumista vetämään johtopäätöksensä – Särkän märkä peruttiin: "Uusille opiskelijoille tilanne on hankalin"

1:54
Katso video: Korkeakouluissa varaudutaan etäopetuksen jatkumiseen, jopa 75 prosenttia kursseista suoritetaan etänä

Kuudetta kertaa järjestettävä Särkän märkä -opiskelijatapahtuma siirrettiin alun perin huhtikuulta syyskuulle. Tänään tapahtumajärjestäjät ilmoittivat, ettei tapahtumaa järjestetä lainkaan tänä vuonna.

Suomen suurimpiin opiskelijatapahtumiin lukeutuvaa Särkän märkää ei järjestetä tänä vuonna. Tampereella vuosittain järjestettävä opiskelijatapahtuma keräsi Särkänniemen huvipuistoon vuosi sitten huhtikuussa 5000 opiskelijaa ympäri Suomea.

Tapahtuman projektipäällikkö Tuukka Tikkasen mukaan päätös peruuttamisesta syntyi vähitellen kesän aikana.

– Keskustelimme paljon Särkänniemen kanssa ja tulimme siihen lopputulokseen, että osallistujamäärää ja oheisohjelmaa olisi pitänyt rajoittaa niin paljon, että lopulta tapahtuman laatu olisi kärsinyt.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 10. syyskuuta. Tikkasen mukaan keväällä tehty peruutuspäätös oli syksyn peruutusta helpompi.

– Tapahtuman peruuttaminen huhtikuun osalta oli täysin selvä asia.

Ongelmana epävarmuus

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Särkän märkä -opiskelijatapahtumaan oli tarkoitus myydä 5000 lippua. Tapahtuma myytiin loppuun viime vuonna.

Tikkasen mukaan koronavirusepidemiaan ja sen mukana tuomiin rajoituksiin ja suosituksiin liittyy runsaasti epävarmuutta, jotka aiheuttavat päänvaivaa esimerkiksi tapahtumajärjestäjille.

– Ottaen huomioon tämän hetkisen tautitilanteen, kaikki on hyvin epävarmaa. Koska kyseessä on tämän luokan tapahtuma, emme voineet odottaa syyskuulle asti. Päätös oli tehtävä tässä kohtaa.

Tapahtuman järjestämisestä vastaava Tampereen yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Boomi ry säästyi Tikkasen mukaan suurimmilta taloudellisilta tappioilta.

Tikkanen uskoo, että tänä vuonna tapahtuman eteen tehtyjä valmisteluja voidaan hyödyntää myös ensi vuonna.

– Kun kyseessä on vuosittainen tapahtuma, niin ne peruspalikat pysyvät melko samana.

Haasteita uusille opiskelijoille

Tikkasen mukaan tapahtuman järjestäjät ovat seuranneet THL:n ja aluehallintoviraston suosituksia keväästä lähtien. Tikkanen ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, mikä on muiden syksyllä järjestettävien opiskelijatapahtumien kohtalo.

– Kaikki riippuu niin paljon yleisen tautitilanteen kehittymisestä. En lähde sitä sen enempää spekuloimaan. Jätän arvioinnin asiantuntijoiden tehtäväksi.

Odotettujen tapahtumien peruuntuminen on iso pettymys monille opiskelijoille. Tikkasen mukaan tapahtumien puuttuminen voi vaikuttaa erityisesti uusien opiskelijoiden ryhmäytymiseen tulevana syksynä.

– Uusille opiskelijoille tilanne on hankalin. Tampereella on hyvin tiivis opiskelijayhteisö ja tapahtumilla on iso vaikutus siihen. Meillä on totuttu pistämään paljon paukkuja siihen, että uudet opiskelijat pääsevät mukaan touhuun.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja