Kiekkopomo Rene Faselista ja Aljaksandr Lukashenkasta julkaistiin kohauttava kuva – lämmin halaus MM-kisojen kunniaksi?

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF:n) puheenjohtaja Rene Fasel on matkustanut Valko-Venäjälle keskustellakseen ensi kevään MM-kisojen kohtalosta maan itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukashenkan kanssa.

Valko-Venäjän on määrä järjestää MM-kisat yhdessä Latvian kanssa, mutta maan epävakaa poliittinen tilanne ja Lukashenkaa vastaan mieltä osoittavien ihmisten kohtalo on aiheuttanut IIHF:lle painetta etsiä Minskin tilalle uutta isäntäkaupunkia.

Viime viikon alussa Fasel kertoi matkustavansa Valko-Venäjälle saadakseen paremmin selvyyttä maan tilanteeseen. Joulukuun lopussa hän kertoi venäläisen uutistoimiston Ria Novostin haastattelussa, että IIHF tekisi kaikkensa, että kisat voitaisiin järjestää Minskissä.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ihmetteli tuoreeltaan Faselin joulukuisia lausuntoja. Kummolan mukaan Fasel kertoi hänelle henkilökohtaisesti menevänsä Minskiin nimenomaan kertomaan kisojen siirtämisestä muualle.

– Ei siitä (Faselista) tiedä enää kukaan. Lausunto riippuu ihan siitä, mistä maasta uutistoimisto on. Se (Fasel) muuttaa lasuntojaan sen mukaan. Ei tässä pysy kukaan kärryillä.

Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston mukaan Fasel on tavannut Lukashenkan tänään Minskissä sijaitsevassa Tasavallan palatsissa.

Sosiaalisessa mediassa tapaamisen tiimoilta on puhuttanut valkovenäläistoimittaja Hanna Ljubakovan Twitterissä jakama, paikallisen yleisradioyhtiön tv-lähetyksestä poimittu kuvakaappaus, jossa Lukashenka ja Fasel halaavat toisiaan.

– Meillä molemmilla on ollut koronavirus, joten voimme tervehtiä toisiamme niin kuin haluamme, Lukashenka sanoi Faselille Beltan mukaan.

Se, mistä Lukashenka ja Fasel virallisesti keskustelevat, kuultaneen jo seuraavien viikkojen kuluessa. IIHF:n hallituksen uskotaan tekevän päätöksen MM-kisojen kohtalosta hyvin pian Faselin Valko-Venäjän-matkan jälkeen.

– Tammikuun lopussa pidämme hallituksen kokouksen, jonka jälkeen teemme päätöksen, Fasel kertoi viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat