Kiekkolegenda: Suomi on tullut jääkiekon huipulle jäädäkseen

25:46

Suomi nähdään nykyään vaikeana vastustajana jääkiekossa. Heikki ”Hexi” Riihiranta uskoo Suomen lunastaneen paikkansa pysyvästi jääkiekkomaailman huipulla.

Lauri Karhuvaaran kysyessä Studio55.fi -lähetyksessä kiekkolegenda Heikki Riihirannan mielipidettä siihen, onko Suomi tullut jäädäkseen jääkiekon huipulle, vastaus on suora:

– On. Meillä on erittäin hieno juniorityö. Kiitos tästä kuuluu myös paljon Kalervo Kummolalle, että olemme päässeet tänne asti. Varmasti tulee pätevä uusi (jääkiekkoliiton) puheenjohtaja, joka johtaa samalla tavalla kiekkomenestystämme eteenpäin.

HIFKI:ssa pitkän uran pelannut Heikki "Hexi" Riihiranta on yksi suurista suomalaisen jääkiekon nimistä. Hän edusti Suomea neljissä MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa. Hän oli myös ensimmäisiä jääkiekkoammattilaisia Pohjois-Amerikassa.

Riihirannan NHL-ura auttoi myös muita suomalaisia jääkiekkoilijoita pääsemään amerikkalaisiin kaukaloihin. Eurooppalaisia nimittäin ylenkatsottiin pitkän aikaa.

– Siellä oli sellainen vastarinta, että eurooppalaiset eivät pysty pelaamaan kanadalaista jääkiekkotyyliä. Se muuttui täysin. Nykyään ollaan kaikki tasa-arvoisia, Riihiranta kertoo.

Tämän voidaan nähdä vaikuttaneen myös Suomen menestykseen jääkiekossa.

– Pelaajat alkoivat uskoa itseensä, että mehän olemme kaikki samanlaisia, Riihiranta sanoo.

Heikki Riihiranta ei pelannut hänelle jännittävimmässä pelissä. Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja