Mainos

Kiander: Sopu vakausrahastosta ei ehkä riitä sijoittajille

Työeläkeyhtiö Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander pitää euromaiden eilen aikaansaamaa päätöstä väliaikaisen vakausrahaston kasvattamisesta merkittävänä. Hän kuitenkin pelkää, ettei sopu vakausrahaston kasvattamisesta riitä vakuuttamaan sijoittajia siitä, että rahat euroalueella riittävät.

– On vähän optimistista arvioida, että se riittäisi vakuuttamaan sijoittajia. Malli on vielä osittain epämääräinen, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Kiander sanoi.

Markkinoiden osoittama epäluulo Saksan lainoihin on Kianderin mielestä hälyttävää ja kertoo, että epäluottamus on levinnyt laajalle. Italian lainojen korot puolestaan nousivat eilen lähes kahdeksaan prosenttiin. Kiander on tästä erittäin huolissaan.

– Tilanne tulee erittäin vakavaksi ensi vuonna, kun Italia joutuu uusimaan 300 miljardin euron edestä vanhoja lainojaan. Tulee kiire saada Italian korkoja alas.

Hän kuitenkin uskoo, että Italian talous saadaan jonkinlaiseen järjestykseen, vaikka se tuleekin olemaan haastavaa. Kianderin mielestä tärkeää olisi nyt saada kansainvälinen valuuttarahasto IMF mukaan eurokriisin hoitamiseen.

Kiander ei myöskään usko euron hajoamiseen, mutta Kreikan irtautuminen voi olla mahdollista.

– On ajateltavissa, että Kreikka voisi joissain oloissa joutua irrottautumaan euroalueesta.

(MTV3)

Katso Jaakko Kianderin haastattelu: (Huomenta Suomi 30.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.