Kialta historian ensimmäinen iso farmari

Kia esittelee maaliskuun alussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä Optima Sportswagonin. Kyseessä on valmistajalleen ensimmäinen ison luokan farmari. Sedan-malliin verrattuna auton mitat ovat korkeutta lukuun ottamatta samat, eli pituutta on 4 855 millimetriä. Tavaratilaa farmarissa on perusmuodossaan 553 litraa, ja tila on laajennettavissa kolmessa osassa.

Optiman kokoluokassa farmari on tärkeä osa mallistoa. Kian Euroopan johtajan Michael Colen mukaan D-segmentin myynnistä kaksi kolmasosaa, ja yritysmyynnistä kolme neljäsosaa tehdään farmareilla.

Muutoin auto on ja tekniikka on tuttua Optiman sedanmallista. Varustelu on varsin kattavaa ja esimerkiksi kuljettajaa avustavien järjestelmien joukosta löytyvät mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutus, aktiivinen kaistavahti, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.

Moottoreiksi ovat tarjolla 1,7-litrainen CRDi-dieselmoottori (141 hv), 2,0-litrainen bensamalli (163 hv) ja uutuutena tarjolle on tulossa myös GT-versio, jota vauhdittaa 2,0-litrainen ja 245-hevosvoimainen T-GDI-turbomoottori.

Uusi Kia Optima Sportswagon tulee Suomessa markkinoille syyskuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat