Mainos

KHO:n presidentti muistuttaa oikeusvaltion periaatteista

KHO:n presidentti perää terveydenhoidon johdolta vastuullisuutta. Hänen mukaansa talouden säästöt uhkaavat kansalaisten oikeuksia.

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg korostaa Suomen terveydenhoidon johdon ja vastuullisen politiikan osuutta nykyisessä terveydenhoitotilanteessa.

Presidentti K.J. Ståhlbergin muistojuhlassa Haapajärvellä puhuneen Hallbergin mukaan Suomessa pitäisi nyt löytää oikeusvaltio uudestaan. Hänen mielestään kuntien taloudelliset vaikeudet ja lyhytnäköiset säästöt uhkaavat jo kansalaisten yhdenvertaisuutta.

-Täytyy kääntää katsetta siihen, että kaikki ratkaisut, jotka tehdään eivät lähtisi ikäänkuin budjetista kylmästi kaukaa, vaan ihmisten taloudellisesta hoidon ja palvelun tarpeesta, summasi Hallberg.

Hallberg muistutti, että laadukkaan hoidon tulisi olla kaikkien saatavilla ja peräsi sosiaali- ja terveydenhuollon päättäjiltä vastuullista politiikkaa sekä hallinnon ja palveluiden kehittämistä.

-Meidän täytyy löytää oikeusvaltio ikäänkuin uudestaan. Emme saa antaa asioiden ajautua, vaan pitää itse huoli omasta lainsäädännöstä, hallinnosta, palveluista ja myöskin oikeuslaitoksesta, Hallberg huomautti.

Hallberg pitää kuitenkin pienten kuntien yhteistoimintaa ja vähittäistä siirtymistä suurempiin kuntayksiköihin lähivuosina välttämättömänä.

-Kunnallisen itsehallinnon periaate on erittäin tärkeä Suomessa ja siltä pohjalta nämäkin uudistukset on tehtävä, Hallberg linjasi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.