KHL-pomolta suora kannanotto Jokerit-skenaarioon: "Katsoisimme areenoita Venäjällä"

Jääkiekkoliiga KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov ottaa kantaa Jokereita koskevaan kovaan koronaskenaarioon.

Koronavirus on jyllännyt myös KHL-seuroissa. Viruksen koura on koskenut tuoreeltaan myös Jokereita, joka ilmoitti perjantaina neljästä koronatapauksesta joukkueessaan.

Otteluita on jouduttu siirtämään ja on herännyt kriittisiä kysymyksiä siitä, voidaanko eri maissa pelattava sarja viedä tällä kaudella loppuun. Morozov kuitenkin vahvistaa, ettei KHL harkitse kauden keskeyttämistä tai ottelumäärän pienentämistä.

– Voin huomauttaa, että liiga on asteittain onnistumassa sopeutumisessa vaikeisiin olosuhteisiin, joissa olemme pakotettuja järjestämään sarjaa tällä kaudella, Morozov sanoi KHL:n verkkosivuilla.

KHL:ssä oli torstaina Morozovin mukaan 75 koronaa vahvistetusti sairastavaa, kun taas seuroissa oli kaikkiaan 322 jäsentä toipunut koronasta.

– Tilastot osoittavat, että sairaiden pelaajien, valmentajien ja seuratyöntekijöiden määrä on vähenemässä joka päivä ja enemmän ja enemmän ihmisiä toipuu täysin. Monet joukkueet pelaavat jo lähes täysivahvuisilla rostereilla, Morozov kertoi ja lisäsi joka seuran oppineen toimimaan uudenlaisin toimintatavoin.

KHL:n kysymys-vastaus-menettelyllä toteutetussa jutussa kysyttiin Morozovin näkemystä siihen, onko mahdollista, että Latvia tai Suomi saattaisi sulkea rajansa täysin. Lisäkysymyksenä esitettiin, mitä KHL tekisi tässä tilanteessa.

Morozov vastasi, että KHL toivoo, ettei tällaiseen jouduttaisi. Hän jatkoi, että sarja hakisi ideaalitilanteessa samankaltaista järjestelyä kuin Kazakstanin kohdalla. KHL-seuroilla on poikkeuslupa matkustaa Kazakstaniin pelaamaan otteluita Barys Nur-Sultania vastaan, ja Nur-Sultan saa matkustaa myös vieraspeleihin rajojen ulkopuolelle.

– Toki meidän täytyy huomioida kaikki turvajärjestelyt. Jos kyseeseen tulee pahin skenaario, meidän täytyy työstää ratkaisu. Me katsoisimme mahdollisia areenoita Venäjällä, joissa voitaisiin järjestää pelejä Dinamo Riialle ja Jokereille, Morozov sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat