KHL:n suomalaisjoukkueelle naurettavan pieni sakko yleisörajoitusten rikkomisesta – flunssan takia peruutettu peli voi tuoda huomattavasti isommat sanktiot

KHL:n suomalaisten tähdittämä Salavat Julajev Ufa on saanut Ufan alueen käräjäoikeudelta 200 000 ruplan eli noin 2400 euron sakon yleisörajoitusten rikkomisesta syyskuun kahdessa KHL-pelissä.

Venäläismediat kertovat, että oikeus langetti seuralle sakon, kun selvisi tutkinta, että joukkue oli syyskuun 16. ja 18. päivän kotipelissään rikkonut räikeästi yleisörajoituksia.

Katsomoon olisi saanut tuohon aikaan ottaa enintään 1000 ihmistä peleihin, mutta Ufan peleissä oli ollut ensin 2200 katsojaa ja sitten 4000 katsojaa.

Uhkaako toinenkin sakko?

Sunnuntain Ufan ja Traktor Tsheljabinskin välinen ottelu jouduttiin perumaan, koska Ufan joukkue on flunssa-aallon kourissa. KHL hyvitti Traktorille ottelusta luovutusvoiton.

KHL perusteli päätöksensä nojaten sääntöön, jossa ilman pakottavaa syytä tai joukkueen oman syyn vuoksi peli joudutaan perumaan. Peruutuksen aiheuttavalle joukkueelle voidaan myös tuomita viiden miljoonan ruplan eli reilun 60 500 euron sakko.

Joukkue on laitettu viikoksi karanteeniin, ja kaikki pelaajat ovat testattu negatiiviseksi koronan varalta. Ufa pelaa seuraavan pelinsä reilun viikon päästä Torpedo Nizhni Novgorodin vieraana.

Aiemmin Leijonien Karjala-turnauksen miehistöstä joutuivat vetäytymään Ufasta valitut Sakari Manninen ja Markus Granlund flunssaepidemian vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat