Kevätsisustuksen kuumimmat pikkuvinkit

Graafiset tapetit, keltaiset naulakkokoukut, koristelautaset... Mitkä ovat tämän hetken kuumimmat sisustusvinkit? Se selviää nyt.

Kunnon hardcore-sisustaja löytää interiöörin uudistamisen intoa jokaisena vuodenaikana, mutta keväällä sisustusoperaatioihin tuntuvat ryhtyvän nekin, jotka tyytyvät vaihtamaan kotinsa tyyliä pikkuhiljaa ja harvoin.

Jos koko sisustuksen vaihtaminen ahdistaa, älä huoli – kodin piristäminen keväiseen kuntoon onnistuu myös pikkujutuilla.

Tuunaa naulakosta värikäs yksityiskohta

Kirkkaan keltaiseksi spray-maalatut naulakkokoukut näyttävät varsin vinkeiltä eteisen yksiväristä seinää vasten. Parasta pirteissä koukuissa on se, että niiden tuunaaminen onnistuu vartissa, eikä hintaakaan kerry paljon.

Tyylikkäin kokonaisuus tuleekin kirpputorilta löytyneistä koukuista, joiden pinnassa saa mielellään näkyä ajan patina. Toki uudetkin koukut voi maalata haluamallaan piristevärillä.

Keveätkin verhot voivat olla dramaattiset

Dramaattiset verhot ovat nyt in. Unohda kuitenkin raskaat ja röyhelöiset viritelmät ikkunoiden edessä, sillä tämän hetken kuumin juttu ovat keveät, mutta näyttävät verhot.

Vaikka materiaali voi olla kevyt, dramaattisuutta haetaan hieman ryppyisillä laskoksilla ja tummemmalla värivalinnalla. Nämä luovat mielikuvan rennon eurooppalaisesta tyylistä. Lopputulos on raikas – ja erittäin trendikäs.

Grafiikkaa tapettiin

Graafiset tapetit eivät näytä menevän muodista. Jos haluat siis surffata sisustustyylien aallonharjalla, pistä haluamasi huoneen meininki uusiksi tapetoimalla esimerkiksi yksi seinä isoin graafisin kuvin koristellulla tapetilla. Jos huone on iso, voit tietysti halutessasi päällystää kaikki seinäpinnat samalla tapetilla.

Tämän hetken juttu ovat etenkin tapetit, joista löytyy luonnosmaisen hentoja graafisia kuvioita. Ne lisäävät eloisuutta mihin tahansa tilaan, eivätkä välttämättä ole aivan yhtä voimakkaita katseenvangitsijoita kuin ison ja vahvoin kuvioin koristellut tapetit.

Säilytyskori saa näkyä

Säilytyskoreihin kannattaa panostaa: ne auttavat järjestyksen ylläpitämisessä ja toimivat samalla hauskoina sisustuksellisina yksityiskohtina.

Tänä keväänä säilytyslaatikot saavatkin näkyä. Hanki siis värikkäitä ja koristeellisia koreja, jotka voi halutessaan sijoittaa piristämään kaappien sisustaa tai asettaa vaikkapa avohyllylle.

Koristelautanen on back!

Vaikka koristelautaset saattavat monen mielestä kuulostaa ehkä vähän luotaantyöntävältä mummola-kamalta, ne ovat jälleen in retrotrendin myötä.

Muista, että koristelautasen ei tarvitse näyttää Espanjan Gran Canarialta ostetulta matkamuistolta, vaan se voi oikeasti olla tyylikäs. Lähde tekemään löytöjä kirpputoreilta tai antiikkiliikkeistä.

Makuuhuone uuteen kuosiin

Eräs kevään helpoimmista sisustusvinkeistä kuuluu näin: uudista makuuhuoneesi. Riittää, että hankit uudet ihanat lakanat, vaihdat päiväpeiton väriä ja koristetyynyjä.

Luo makuuhuoneestasi ihana rauhallisuuden soppi, jossa kevään tuloa kannattaa odotella talvihankien vielä koristaessa maata.

Helena Mustonen/MTV3
Lähde: www.styleathome.com
Kuvat: Designers Guild, Shutterstock, Ikea, Finlayson

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja