Mainos

Kevät ottaa takapakkia: Kylmää ilmaa pohjoisesta – räntä- ja lumisateita osaan maata

Viikko on melko viileä ja Suomi on matalapaineiden reitillä. Viikon laajimmat sateet tulevat tämän hetken ennusteen mukaan alkuviikolla. Viikon keskivaiheilla sää kylmenee ja osa sateista on räntää ja lunta.

Tiistaina sateita tulee laajasti, Lapissa sataa myös räntää ja lunta. Etelän ja maan keskiosan sisämaassa ukkosetkin ovat mahdollisia. Etelän poutaisilla alueilla voidaan päästä vielä lähelle kymmentä astetta.

Viikon keskivaiheilla sää viilenee.

– Meille tulee kunnon annos kylmää ilmaa pohjoisesta niin, että läntisessäkin Suomessa asti voi sataa keskiviikkona räntää. Pohjoistuuli on puuskaista ja navakkaa etenkin lännessä, sää on todella koleaa. Torstain vastaisena yönä voi tulla pientä räntä- ja lumisadetta maan keskivaiheilla, eikä se etelässäkään mahdottomuus ole, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Lämpötilat ovat keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa lähellä viittä astetta. Lapissa ollaan viikon mittaan nollan molemmin puolin.

Loppuviikolla sadekuuroja tulee ajoittain.

– Yöpakkasetkin palaavat laajemmin. Perjantain vastaisena yönä etelää myöten voi olla pakkasta. Loppuviikon päivälämpötilat ovat selvästi alle kymmenessä asteessa, sanoo Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.