Mainos

Keskustaväki kokoontuu Kalajoella – odotettu ohjelmanumero on Kulmunin ensimmäinen puhe puoluevaltuustolle

Hallituspuolue keskustan puoluevaltuusto kokoontuu viikonloppuna Kalajoella. Tänään ohjelmassa on muun muassa syyskuussa valitun puheenjohtajan, elinkeinoministeri Katri Kulmunin ensimmäinen poliittinen puhe puoluevaltuustolle.

Puheen odotetaan näyttävän suuntaa Kulmunin johdolla tehtävälle keskustan politiikalle. Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo odottavansa puhetta innokkaasti ja uskoo monen muun puoluevaltuuston jäsenen odottavan myös.

–  Yhtä paljon odotan keskustan kentän terveisiä puoluejohdolle. Ne auttavat työskentelyämme aina paljon, vaikka kierrämme paljon hakemassa tuntoja muutenkin, Pirkkalainen viestittää.

Keskustan kannatus on madellut alle 13 prosentissa Kulmunin puheenjohtajaksi valinnan jälkeenkin. Tosin se on hivenen noussut synkimmistä lukemista.

Uusi puheenjohtaja on asettanut tavoitteekseen puolueensa kannatuksen nostamisen 20 prosenttiin ja keskustan nousun jälleen suurimmaksi puolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa 2023.

Kannatuksen kääntämisessä haasteensa

Kulmuni on myöntänyt kannatuksen kääntämisen olevan vaikein tehtävä puheenjohtajuudessa. Hän ei ole vielä kertonut, aikooko hän vaihtaa elinkeinoministerin salkkunsa painavampaan valtiovarainministerin salkkuun Suomen EU-puheenjohtajuuden jälkeen. Tällä hetkellä valtiovarainministerinä on Mika Lintilä (kesk.).

Pirkkalaisen mukaan kokouksen keskeistä antia on puheen ja kenttäväen kuulemisen lisäksi ensi vuoden toimintasuunnitelman laatiminen.

–  Syyskokouksessa tehdään aina seuraavan vuoden toiminnan ja talouden osalta tärkeimmät päätökset. Lisäksi tältä kokoukselta odotan puoluevaltuuston jäsenten panosta keskustan uudistusohjelmaan ja eväitä kuntavaaleihin valmistautumiseksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja