Mainos

Keskustapuolueesta syytettiin Vapaavuorta: "Johtavana riidankylväjänä Helsingin puuhakas pormestari"

Eduskunnassa keskustapuolueesta syytettiin Helsingin kokoomuslaista pormestaria Jan Vapaavuorta riidan lietsomisesta maaseudun ja kaupunkien välille. Eduskuntakeskustelun kanssa samaan aikaan oli käynnissä Vapaavuoren koolle kutsuma Helsinki Symposium -niminen keskustelutilaisuus kaupunkipolitiikasta. 

Vapaavuori on arvostellut ankarasti sote- ja maakuntauudistusta kaupunkien etujen vastaiseksi ja ennustanut sen kaatuvan.

– Johtavana riidankylväjänä on Helsingin puuhakas pormestari. Ei kaikille suomalaisille tärkeän Helsingin pitäisi kilpailla muun Suomen kanssa, vaan kansainvälisesti. Kuitenkin hänen ja hänen hengenheimolaistensa tavoite on kaataa sote- ja maakuntauudistus ja ylipäätään keskittää suomalaiset palveluineen ja työpaikkoineen vain suurimpiin kaupunkeihin, itse asiassa käytännössä pääkaupunkiseudulle, sanoi keskustan kansanedustaja Petri Honkonen eduskunnassa.

Honkonen ehdotti vaalikaudet sekä hallitus-oppositio-rajat ylittävää sopimusta Suomen tasapainoisesta kehittämisestä.

Jotkut kansanedustajat huomauttivat, että he kuulivat myös Honkosen puheessa vastakkaisasettelua. Esimerkiksi kokoomuksesta ja SDP:stä osoitettiin ymmärrystä huolille, joita suurten kaupunkien C21-ryhmällä on.

– Jos näiden C21-kaupunkien toiminta heikkenee, se on kokonaisuutena meidän talouskasvulle ja yhteiskunnalle aika tuhoisaa, ja näin ei pitäisi nyt antaa käydä, sanoi SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero.

Kokoomuksessa on hiertänyt sote-uudistuksen maakuntahallinto, josta se sopi keskustan kanssa vastineeksi laajemmasta valinnanvapaudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.