Mainos

Sipilä sivalsi Vapaavuorta Ylellä: Istui itse edellisessä hallituksessa, jossa kaikki jäi tekemättä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ohitti Helsingin tulevan pormestari Jan Vapaavuoren kritiikin maakuntauudistuksesta Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Vapaavuoren ja viiden muun merkittävän suomalaiskaupungin johtajat avautuivat tänään Helsingin Sanomille siitä, että vallan ohjaaminen maakunnille vähentää kaupunkien mahdollisuuksia kansainvälisen talouden kilpailussa.

Sipilältä kysyttiin suorassa haastattelussa, miten hän vastaa Vapaavuorelle, joka kritisoi hallituksen maakuntauudistusta ”haitallisimmaksi uudistukseksi miesmuistiin”.

Sipilä ei vastannut kritiikkiin, vaan piikitteli Vapaavuorta saamattomuudesta.

– Tietenkin voisi muistuttaa, että hän istui edellisessä hallituksessa, jossa kaikki uudistukset jäivät käytännössä tekemättä, ja taloutta korjattiin nostamalla veroja ja siirtämällä ongelmia kunnille. Se meno ei missään tapauksessa pystynyt enää jatkumaan.

Kokoomuslainen Vapaavuori toimi Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa elinkeinoministerinä vuosina 2012–2015.

Sipilän mukaan hallitus aikoo ajaa sote-lakipaketin maakuntauudistuksineen läpi.

– Nyt pitää oikeasti tehdä uudistukset. Ja tässä uudistuksessa on kyse siitä, että jos jättäisimme tekemättä niin kuin aikaisemmin jätettiin, niin kyllä silloin aina hyvätuloiset pärjäävät. Tämä uudistus tehdään sen vuoksi, että jokainen suomalainen pysyy jatkossakin hyvien palvelujen piirissä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.