Mainos

HS: Vapaavuori ja muut suurten kaupunkien johtajat tyrmäävät maakuntauudistuksen – ”Haitallisin uudistus miesmuistiin”

Helsingin tuleva pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa pitävänsä hallituksen maakuntauudistusta huonoimpana uudistuksena aikoihin.

Hänen mielestään valtion rahoitukseen ja tiukkaan ohjaukseen tukeutuvat uudet maakunnat ovat kohtalokas askel menneisyyteen.

– Kansainvälinen talous on yhä enemmän ja enemmän menossa kasvavien kaupunkiseutujen väliseksi kilpailuksi. Tässä suhteessa meillä ollaan kääntämässä kelloja taaksepäin ja vähentämässä kaupunkien mahdollisuuksia. Maakuntauudistus on keskuskaupunkien kannalta haitallisin uudistus miesmuistiin, Vapaavuori lataa Helsingin Sanomille.

Vapaavuori ei ole arvostelussaan yksin, sillä Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun ja Turun kaupunginjohtajien mukaan pirstaleinen sote- ja maakuntalakivalmistelu on johtamassa mahdollisiin päällekkäisyyksiin ja epäselvyyksiin kuntien tehtävissä.

Kaikkien kuuden suurimman kaupungin johtajien mielestä uudistuksessa on sivuutettu kaupunkiseutujen asema elinvoiman, talouskasvun ja työllisyyden vetureina.

Vapaavuori on kuitenkin ensimmäinen merkittävä kokoomusvaikuttaja, joka arvostelee julkisesti oman puolueensa hallitusyhteistyöllä synnyttämiä ratkaisuja.

Hän aloittaa Helsingin pormestarina noin kahden viikon kuluttua. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja