Mainos

Sipilä vetoaa, että kuntapäättäjät luottaisivat enemmän maakuntaan kuin pörssiyritykseen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vetoaa keskustan päättäjiin, että sote- ja maakuntauudistus viedään maaliin.

Hänen mukaansa kyse on luottamuksesta pörssiyritysten ja tulevien maakuntien välillä. Hän sanoi ymmärtävänsä kuntapäättäjien tuskan, kun he pohtivat terveysyritysten tarjoamia sopimuksia, joissa luvataan säilyttää palvelut maakuntauudistuksen aikana.

Sipilä puhui Joensuuhun kokoontuneelle keskustan puoluevaltuustolle.

– Pohjimmiltaan kyse on siitä, kenen asialla olemme. Näemmekö yhteisen edun? Olemmeko pelastamassa julkisia palveluita? Annammeko pienyrityksille reilusti tilaa maakuntien palvelujen tuottamisessa? Vai olemmeko suurten kansainvälisten yritysten juoksupoikia, Sipilä asetteli kysymykset.

Lapissa sairaalan ulkoistus kiristää

Julkisuudessa suurin keskustelu on käyty sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen mahdollisesta jumiutumisesta Lapissa. Paikalliset päättäjät päättivät aiemmin marraskuussa Länsi-Pohjan keskussairaalan siirtymisestä Mehiläisen hoidettavaksi 15 vuodeksi sopimuksella, jonka irtisanomisesta seuraisi jopa 100 miljoonan euron lasku.

Sipilän mukaan sote- ja maakuntauudistuksen lykkääminen vuodella on tuonut ymmärrettävästi epävarmuutta maakuntiin ja kuntapäättäjille. Merkittävä osa keskustan valtuutetuista äänesti Länsi-Pohjan sote-yhteisyrityksen puolesta.

–  Uudistuksen toimeenpano vaatii nyt laajaa yhteistyötä, ja juuri keskustan pitää olla tätä yhteistyötä kokoamassa kaikissa maakunnissa, Sipilä sanoi.

Sipilä muistutti maakuntamallin olevan keskustan pitkäaikainen haave 1960-luvun alusta asti. Hän nauratti yleisöä kertomalla olleensa 1-vuotias kuullessaan ensimmäisen kerran puolueen tavoitteesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.