Mainos

Keskustapoliitikko suositteli WinCapitaa

WinCapita-kohun keskelle joutunut Konneveden kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Pynnönen (kesk.) myöntää suositelleensa klubin toimintaa tuntemilleen ihmisille. Mies kuitenkin huomauttaa, että hän ei itse ole klubin varsinainen jäsen eikä näin ollen kenenkään toisen jäsenen sponsori.

- Olen suositellut klubia kylänmiehille ja naapureille, mutta se oma toimintani on ollut kuitenkin aika pientä, Pynnönen selittää.

Edellisen kerran MTV:n haastattelussa Pynnönen tyytyi kiistämään, että hän ei ole klubin jäsen.

Alun perin Pynnösen nimi nousi esiin julkisuudessa, kun hänen vaimonsa puolusti WinCapitan toimintaa Keskisuomalaisen haastattelussa noin kuukausi sitten. Pynnönen kertoo, että hänen puolisonsa on värvännyt klubiin alle kymmenkunta sijoittajaa Konnevedeltä ja muutaman ulkopaikkakuntalaisen. Omaa sijoitusosaamistaan mies kuvaa vähäiseksi.

- Näissä järjestämissämme värväystilaisuuksissa puhujanakin oli ulkopaikkakuntalainen henkilö, koska hänen tietämyksensä valuuttakaupasta oli parempaa kuin meidän, Pynnönen kuvailee.

Kunnallisneuvos kuvaa itseään varovaiseksi sijoittajaksi.

- Alun perin lähdimme mukaan pienimmällä mahdollisella summalla riskien minimoimiseksi. Pynnösen mukaan hänen vaimonsa ei ole tällä hetkellä sen enempää plussalla kuin miinuksellakaan WinCapita-rahojen suhteen.

"Tarvittaessa luovun luottamustehtävästä"

Mahdollisuuksiaan jatkaa kunnanhallituksen puheenjohtajana Pynnönen ei halua vielä arvioida.

- Käymme asian läpi valtuuston kokouksessa. Jos siellä niin halutaan, olen tietenkin valmis jättämään puheenjohtajuuden, Pynnönen lupaa.

WinCapita on paljastumassa täysveriseksi pyramidihuijaukseksi. Keskusrikospoliisi tiedotti eilen, että tutkinnassa ei ole tullut esiin minkäänlaista näyttöä väitetystä valuuttakaupasta. Lisäksi suomalaisviranomaisten pyynnöstä ulkomailla on jäädytetty WinCapita-rahoja yhteensä noin kuusi miljoonaa euroa. MTV:n Uutiset kertoi jo viime viikolla, että klubin avainhenkilön britannialaiselta tililtä on jäädytetty lähes viisi miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.