Mainos

Keskustan Tiilikainen: Vakuussekoilu vie hallituksen umpikujaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jan Vapaavuoren irtiotto hallituksen vakuusneuvotteluista voi johtaa hallituskriisiin, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen.

– On erikoista, että pääministeripuolueen ryhmäjohtaja vetää maton neuvotteluista vastaavan valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) alta, Tiilikainen ihmettelee.

Tiilikainen ymmärtää silti Vapaavuoren turhautumista: vakuudet ovat Tiilikaisen mukaan sinällään tyhjää parempia, mutta vakuussekoilu on tullut Suomelle kalliiksi toisaalla.

Hänen mukaansa Suomi ei ole vakuusvääntöjen aikana saanut mitään taloudellisesti merkittävää tavoitetta läpi EU:ssa, vaan Suomelle viitattiin kintaalla rikkidirektiivin ja energiatehokkuusdirektiivin käsittelyssä.

– Menetykset maamme kansantaloudelle näistä päätöksistä ovat jopa miljardi euroa vuodessa, Tiilikainen huomauttaa.

Tiilikainen pelkääkin, että Suomen vakuussoppa tuhoaa tavoitteet myös käynnissä olevissa alue- ja maatalouspolitiikan rahoitusneuvotteluissa aiheuttaen satojen miljoonien menetykset.

Keskustaryhmän puheenjohtajan mukaan vakuuksista on tullut SDP:lle uskottavuuden mittari, jota tarjotaan kansalaisille näennäisenä merkkinä tiukasta linjasta.

– Syliin kaatuvien ongelmien vellomisen rinnalla tarvitsemme keskustelua pitemmän linjan tavoitteista Suomen EU-politiikassa, vaatii Tiilikainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.