Mainos

Keskustan pj-kisasta poissuljettu Väyrynen: Säännöt ovat tulkinnanvaraiset

3:11

Keskustan mukaan Paavo Väyrynen ei voi asettua ehdokkaaksi kesän puheenjohtajavaalissa. Väyrysen mukaan säännöt ovat tulkinnanvaraiset.

Keskustan puoluehallitus päätti asiasta tänään kokouksessaan. Ratkaisua varten oli pyydetty kaksi lausuntoa yhdistysoikeuden asiantuntijoilta. Niiden mukaan puheenjohtajaksi ei voida nykyisten sääntöjen mukaan valita puolueen perusjärjestön jäsentä, joka kuuluu muuhun puolueeseen.

Väyrynen kommentoi ratkaisua tänään virallisella Facebook-sivullaan.

– Asiantuntijoiden lausunto osoittaa sääntöjen olevan tulkinnanvaraiset. Tästä syystä he ehdottavatkin sääntöjen muuttamista. Lausunnon mukaan vaalikelpoisuuden ratkaisee puoluekokous, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan puoluehallituksen kannanotto näyttääkin tähtäävän siihen, että puoluekokoukseen valmistauduttaessa vältettäisiin perusteellinen keskustelu puolueen linjasta ja tulevaisuudesta.

– Tähän viittaa se, että puoluehallitus toivoo, että Keskustan piirit, kunnallisjärjestöt ja paikallisyhdistykset ottavat toiminnassaan huomioon sen omaksuman tulkinnan.

Puoluehallituksen mukaan Väyryselle on pidetty ovea auki, mutta hän on itse sen sulkenut.

Väyrynen on ollut perustamassa kilpailevaa puoluetta, jonka pääministeriehdokkaana kyseisen puolueen ilmoituksen mukaan hän toimii kevään 2019 vaaleissa. Lisäksi Väyrynen kuuluu sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustossa Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään.

Väyrysen perustama Kansalaispuolue lisättiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Väyrynen on Suomen Keskustan kunniapuheenjohtaja.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan ensi kesän puoluekokouksessa Sotkamossa.

Näin Väyrynen ilmoitti asettumisestaan ehdolle puolueen uudeksi puheenjohtajaksi: 

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja