Mainos

Paavo Väyrynen vetäytyy Keskustan puheenjohtajakisasta – valmis harkitsemaan puoluevaltuuston puheenjohtajuutta

2:45

Eurokansanedustaja Paavo Väyrynen vetäytyy Keskustan puheenjohtajakisasta. Hän kertoo asiasta blogikirjoituksessaan.

Paavo Väyrynen kertoo blogissaan tavanneensa eilen Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ja kertoneensa hänelle, ettei ole enää ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Hänen vaihtoehtonsa on jatkaa Kansalaispuolueessa.

Väyrynen kertoo kuitenkin, että hän voisi olla valmis harkitsemaan ehdokkuutta Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävään, jos valinta siirrettäisiin ensi kesän puoluekokoukselle.

Oheisella videolla kerrotaan Paavo Väyrysen erottamisesta Kansalaispuolueesta talousepäselvyyksien vuoksi.

1:48

Väyrynen kirjoittaa presidentinvaalien tuloksen rohkaisseen häntä ilmoittautumaan ehdolle puolueen puheenjohtajan vaaliin, mikä kuitenkin johti hänen mukaansa "erikoiseen tapahtumasarjaan".

– Aluksi puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti olevansa valmis rehtiin kilpaan. Sitten puoluehallitus päätti hankkimiensa maksettujen asiantuntijalausuntojen nojalla, että en ole vaalikelpoinen. Tällä perusteella järjestöväelle annettiin ohjeet, ettei minua voida ottaa mukaan panelikeskusteluihin. Keskustelu puolueen linjasta pyrittiin tyystin välttämään, Väyrynen toteaa.

Väyrynen kertoo, että Sipilän mukaan ilmoitti hänen voivan olla ehdolla, jos hän eroaisi Kansalaispuolueesta. 

–Viime viikon torstaina (…) ilmoitin päättäneeni erota Kansalaispuolueen jäsenyydestä. Tämän jälkeen arvelin voivani kiistatta olla ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Seuraavana päivänä Seinäjoella järjestetyssä Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa kävi ilmi, että näin ei ole. Epävarmuus jatkuisi, eikä ehdokkaiden välisiä keskusteluja olisi mahdollista saada aikaan.

Väyrynen kertoo tavanneensa Sipilän eilen ja käyneen hänen kanssaan avoimen ja rakentavan keskustelun.

– Kerroin Juhalle, että kaiken tapahtuneen jälkeen en ole ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Vaihtoehtoni on jatkaa Kansalaispuolueessa. Kerroin, että voisin olla valmis harkitsemaan ehdokkuutta puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävään, jos valinta siirrettäisiin puoluekokoukselle. PohjoisPohjanmaan piiri on tehnyt tätä koskevan aloitteen.

Väyrynen uskoo, että ratkaisu saattaisi auttaa Keskustaa menestymään eduskuntavaaleissa.

– Luottamus puolueeseen voisi vahvistua perinteisen kannattajakunnan keskuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.