Keskusta tyrmäsi Väyrysen haaveet: Ei voi asettua ehdolle kesän puheenjohtajavaalissa

Puoluehallitus päätti – Paavo Väyrynen ei voi pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi 3:11

Paavo Väyrynen ei voi asettua ehdolle keskustan puheenjohtajaksi ensi kesän puheenjohtajavaalissa. Asiasta päätti keskustan puoluehallitus kokouksessaan.

Puolue oli pyytänyt ratkaisua varten lausunnot yhdistysoikeuden asiantuntijoilta ministeri Lauri Tarastilta ja professori Heikki Halilalta.

Asiantuntijat totesivat yksiselitteisesti, että puheenjohtajaksi ei voida nykyisten sääntöjen mukaan valita puolueen perusjärjestön jäsentä, joka kuuluu muuhun puolueeseen.

Keskustan puoluehallitus sanoo kannanotossaan yhtyvänsä arvioon yksimielisesti  ja pitävänsä itsestään selvänä, ettei kilpailevan puolueen jäsen voi pyrkiä puolueen puheenjohtajaksi.

Keskustan puoluehallitus totesi myös, että puolue on pitänyt Väyryselle ovea auki, mutta hän on itse sen sulkenut.

Väyrynen on ollut perustamassa kilpailevaa puoluetta, jonka pääministeriehdokkaana kyseisen puolueen ilmoituksen mukaan hän toimii kevään 2019 vaaleissa. Lisäksi Väyrynen kuuluu sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustossa Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään.

Väyrysen perustama Kansalaispuolue lisättiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Väyrynen on Suomen Keskustan kunniapuheenjohtaja.

Näin Väyrynen ilmoitti asettumisestaan ehdolle puolueen uudeksi puheenjohtajaksi: 

Paavo Väyrynen ilmoitti pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi 2:01

Lue myös:

    Uusimmat