Mainos

Keskustan Pekkarinen vaatii Stubbilta selvitystä Venäjä-pakotteista

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) vaatii pääministeriltä selvitystä Venäjä-pakotteista. Pekkarisen mukaan talouspakotteiden vaikutuksista Suomelle on saatu keskenään hyvin ristiriitaisia arvioita. 

– Pääministeri Alexander Stubb sanoi eilen, että pakotteilla ei ole suurta vaikutusta Suomelle. Useiden asiantuntijoiden ja elinkeinoelämän edustajien näkemykset olivat päinvastaisia, Pekkarinen sanoo tiedotteessaan. 

Pekkarisen mukaan pahimmillaan kyse voi olla miljardien eurojen suuruisista kielteisistä vaikutuksista vuodessa.  Talousvaliokunnan puheenjohtaja myös epäilee, että pakotteet  ja niiden välilliset vaikutukset saattavat olla Suomelle suhteellisesti raskaammat kuin muille EU-maille. 

– Tästä kielii selvästi se, että pakotteiden ulkopuolelle jäävät monet, muun muassa Saksalle ja Ranskalle tärkeät Venäjä-yhteistyön alat. Nämä maat ovat huolehtineet muista EU-maista piittaamatta siitä, että niiden kahdenkeskisiä elintärkeitä  taloustoimia Venäjän kanssa ei juuri horjuteta.

 Pekkarisen mukaan Suomen pitää olla mukana EU:n Venäjä-pakotteissa, mutta niiden tasapuolinen sisältö on toinen kysymys.

Pekkarinen aikoo selvittää lähipäivinä, voidaanko eduskunnan talousvaliokunta kutsua koolle nopeasti pakotteiden vuoksi.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.