Mainos

Keskustan Korhonen: Budjetin sosiaalipaketti hallituksen yhteinen

Korhonen näpäyttää asiassa ääntä pitänyttä SDP:tä sanomalla, että kyse ei ole vain yhden ministerin tai yhden puolueen esityksestä.

Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen mukaan hallituksen budjettineuvotteluissa on sovittava erityisesti eläkeläisten ja lapsiperheiden aseman parantamisesta.

Korhonen huomauttaa, että hallituksen budjettineuvotteluihin parhaillaan valmisteltava sosiaali- ja perhepoliittinen paketti on kaikkien puolueiden yhteinen ja asia on keskustalle erittäin tärkeä.

- Kyse ei ole vain yhden ministerin tai yhden puolueen esityksistä, Korhonen näpäyttää asiassa ääntä pitänyttä SDP:tä.

Korhonen korostaa, että valmistelu tapahtuu peruspalveluministeri Liisa Hyssälän, sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen ja toisen valtiovarainministerin Ulla-Maj Wideroosin toimesta yhteisesti. Ministerien johdolla on löydettävä ratkaisu, jonka keskusta, SDP ja RKP kaikki voivat hyväksyä.

Keskustan budjettitavoitteita tänään Hämeenlinnassa linjanneen Korhosen mukaan kansaneläkeindeksi tulisi muuttaa työeläkeindeksiksi. Lapsiperheiden tilannetta on helpotettava etenkin huonoimmassa asemassa olevien eli yksihuoltaja- ja monilapsisten perheiden osalta.

Keskusta ajaa Korhosen mukaan lisäksi kunnallisen päivähoidon ryhmäkokoja pienentämistä erityistä tukea ja hoitoa tarvitsevien lasten osalta.

- Sosiaalityötä on keskustan mielestä myös vahvistettava. Lastensuojelu- ja toimeentulotukiasiakkaiden asiat on käsiteltävä viivytyksettä, sanoo Korhonen.

Korhonen pitää tärkeänä, että budjetissa parannetaan myös omais- ja perhehoitajien sekä opiskelijoiden ja veteraanien asemaa sekä lisätään vammaisten tulkkipalveluja ja kehitetään vammaisten päivätoimintaa.

Kokoomus ja SDP moittivat äänestäjien kalastelusta

Kokoomus ja SDP paheksuvat Korhosen puheita tarpeesta parantaa eläkeläisten ja lapsiperheiden asemaa. Korhosta moitittiin katteettomien vaalilupausten antamisesta ja poliittisten irtopisteiden keräilystä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies moitti, ettei aiemmistakaan eläkeläisille annetuista lupauksista ole pidetty kiinni.

- Viime eduskuntavaaleissa keskusta lupasi näyttävästi eläkeläisille parannusta kansan- ja työeläkkeisiin muun muassa eläkeindeksiä korottamalla. Hallitukseen päästyään keskusta unohti vaalikentillä annetut lupaukset eikä indekseihin ole tullut parannuksia liki neljän vuoden aikana, sanoo Häkämies.

Häkämiehen mukaan kokoomus on vaatinut eduskunnassa toimia eläkeläisten ostovoiman turvaamiseksi, mutta hallituspuolueet ovat kaataneet esitykset.

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta arveli Korhosen jo laskeskelevan budjettivalmistelun poliittisia irtopisteitä. Hänestä hallituskaudella tehdyt ratkaisut ovat oikeansuuntaisia, sillä on tärkeintä tukea kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.