Mainos

Keskustan kansanedustajalta uhkaus kokoomukselle – hallituspuolueiden välillä eripuraa Soini-äänestyksen alla

Eduskunta äänestää huomenna ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksesta. Oppositio on esittänyt epäluottamusta liittyen hänen aborttivastaisiin kannanottoihinsa.

Ainakin kokoomuksessa asia on aiheuttanut hajaannusta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen vakuuttaa ryhmän äänestävän yhtenäisenä, mutta edustajat Jaana Pelkonen ja Saara-Sofia Sirén ovat ilmoittaneet, etteivät aio äänestää Soinin luottamuksen puolesta. He eivät kuitenkaan ole ilmoittaneet äänestävätkö tyhjää vai Soinia vastaan. 

Äänestystulos saattaa uhata hallitussopua. Ainakin, jos keskustan kansanedustaja Markku Pakkasen Twitterissä esittämä uhkaus käy toteen.

– Mikäli kokoomus ei yksimielisesti tue hallitusta huomenna, tulee irtisanomissuojaan liittyvä esitys ottaa välittömästi tarkasteluun ja tehdä tarpeelliset korjaukset, Pakkanen sanoo.

Pakkasen Twitter-kirjoituksissa hän viittaa Soinin luottamusta vastaan äänestävien kokoomusnaisten haluavan kaataa koko hallituksen.

Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen muistuttaa, että perjantaisessa äänestyksessä on kyse Soinin luottamuksesta, ei hallituksen. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on tosin uhannut, että hallitus kaatuu, jos ulkoministeri Soinin luottamusta vastaan äänestetään.

Pakkasen kommentit viittaisivat siihen, ettei keskustassa olla täysin tyytyväisiä hallituksen suunnitelmaan, kun hän käyttää lakia kokoomusta painostaakseen. Esityllä ollaan helpottamassa irtisanomista alle 20 työntekijän yrityksissä, minkä on perusteltu parantavan työllisyyttä.

Useat ammattiliitot vastustavat hallituksen esitystä työntekijöiden oikeuksia heikentävänä ja ovat käynnistäneet muun muassa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja.

Kommentteja kokoomuksesta ja oppositiosta

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on ilmeisen tyytymätön Pakkasen uhkaukseen. Hän perää vastauksia keskustalta ja sen eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Antti Kaikkoselta kannanottoa Pakkasen uhkaukseentinde.

Verkkolehti Uusi Suomi kysyi Pakkaselta onko kyse jonkinlaisesta vaihtokaupasta, eikä hän kumonnut väitettä.

– Totta. Sitähän politiikan teko on, Pakkanen kommentoi.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin näkee Pakkasen tunnustavan kommenteillaan Sipilän hallituksen poliittisia "lehmänkauppoja".

Pakkasen Twitter-kirjoittelua kommentoivat myös muun muassa Timo Harakka (sd.) ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

– Hallituksessa on hyvä henki, Harakka kommentoi ilmeisen sarkastisesti.

Juttua muokattu 21.9.2018 kello 5.15: Jutusta poistettu sanat siitä, että puolueen sinisten entinen puheenjohtaja olisi Timo Soini. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.