Keskustelu ryöpsähti – Jussi Halla-aho ja Mikko Kärnä kipakassa sananvaihdossa suomalaisten palautuksista al-Holin leiriltä: "Syötkö hatullisen paskaa suorassa lähetyksessä?"

4:34
Näin lastensuojelu on varautunut al-Holin leirilta Syyriasta Suomeen palaaviin lapsiin.

Jussi Halla-aho ja Mikko Kärnä sanailevat mikroblogipalvelu Twitterissä.

Suurimman oppositiopuolueen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho väitti tänään, että al-Holin leiriltä Syyriasta oltaisiin tuomassa suomalaisia jo tällä viikolla takaisin Suomeen.

Ulkoministeriö kiisti Halla-ahon väitteet.

Ministeriön mukaan se selvittää eri skenaarioita osana virkamiesvalmisteluita kuten julkisuudessa on kerrottu. Mitään ei kuitenkaan ole nyt tapahtumassa, ministeriöstä sanotaan.

"Ei ole kovin vastuullista politiikkaa"

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä tivasi aiheesta Twitterissä Halla-aholta.

– Miksi levität, Halla-aho, tätä väärää tietoa? Ei ole kovin vastuullista politiikkaa, Kärnä tviittasi.

Halla-aho vastasi keskustelun tiimellyksessä Kärnälle.

– Kärnällä on paniikki päällä, koska kepu on hallituksen iltakoulussa tukenut tätä toimintalinjaa, hän tviittasi.

– Moneskohan ihan suoranainen vale tämä on sinulta lyhyen ajan sisään? Keskusta ei ole tukenut toimintalinjaa, jolla ketään haettaisiin aktiivisesti Suomeen ja mitään päätöksiä ei ole tehty. Voisitko arvostella päätöksiä kun ne on tehty ja lopettaa huhujen levittämisen? Kärnä kyseli lisää oppositiojohtajalta.

Vastauksessaan Jussi Halla-aho otti avuksi fantasiakirjallisuuden.

– 'You lie,' said Wormtongue. 'That word comes too oft and easy from your lips,' said Gandalf, tviittasi Halla-aho englanniksi.

Kyseinen valehteluteemainen kohta on J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -kirjasarjan toisesta osasta Kaksi tornia.

Mikko Kärnä jatkoi Halla-ahon kuumottamista.

– Olisin luullut, että sinulle on selvää ettei tällaisia päätöksiä tehdä hallituksen iltakoulussa. Poliittiset päätökset ovat tekemättä, vaihtoehtoja selvitetään. Keskustan linja taas on yksiselitteinen ja selkeä. Pyydätkö anteeksi, jos kuvaamaasi massapalautuslentoa ei tule?

Halla-aho ei vastannut kysymykseen. Hän vastasi kysymykseen kysymyksellä.

– Syötkö hatullisen paskaa suorassa lähetyksessä, jos tulee?

Kärnä lupasi toimia kyseisellä tavalla.

– Jos sieltä tulee hallituksen ja veronmaksajien junailemana huomenna kukaan, niin syön ja lähden myös hallituksesta. Sille en voi minä, etkä sinä mitään, jos joku omillaan tulee. Mitäs sinä syöt jos skenaariosi ei toteudu? Kärnä kysyi.

Keskustelu jatkui.

– En minä sano, että ne huomenna tulisivat. Mutta entä jos ne tulevat ensi viikolla? Syötkö sittenkin? Halla-aho kyseli.

– Toistan: Hyväksymme pienten lasten auttamisen. Emme massamaista operaatiota kaikkien tuomiseksi tänne. Vanhemmat ovat kohtalonsa valinneet. Jos joku tänne pääsee itse, emme voi maahantuloa estää. Et sinä, en minä, ei kukaan. Jos sieltä kaikki haetaan, niin minulle se on näkemiin, Kärnä linjasi tviitissään.

Kärnä palasi asiaan vielä myöhemmin tiistaina illalla. Hän myös perusteli sanailua viimeisessä tviittiketjuun kirjoittamassaan vastauksessa.

– Palaan nyt tähän: syötkö sinä hatullisen paskaa, jos hallitus ei hae aktiivisesti isis-naisia pois leiriltä kuten olet väittänyt että hakee? Yhtäläiset panokset. Eikö? kansanedustaja tviittasi.

– Toi aloitti. Mie haluan vain samat panokset.

Ylen haastatteleman nimettömän korkean virkamieslähteen mukaan al-Holin leiriläisten siirtäminen Suomeen charter- eli tilauslennolla tällä viikolla on ollut yksi vaihtoehdoista.

Lähteen mukaan vaihtoehto ei kuitenkaan olisi enää todennäköinen. Lähde kertoi tietonsa tiistaina iltapäivällä.

Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on valmiina jättämään al-Holiin liittyvistä asioista välikysymyksen todennäköisesti huomenna.

Perussuomalaiset ja mahdolliset muut välikysymykseen osallistuvat puoleet järjestävät huomenna tiedotustilaisuuden välikysymyksestä.

Artikkelia muokattu 10. joulukuuta 2019 kello 21.51: Lisätty tieto Mikko Kärnän viimeisimmistä tviiteistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja