Kurvinen: Keskustan eduskuntaryhmä esittää istuntotauon keskeyttämistä Purra-kohun takia – Halla-aho pyytää sähköpostia

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kirjoittaa Twitterissä, että keskustan eduskuntaryhmä esittää istuntotauon keskeyttämistä.

Kurvinen tviittasi iltakahdeksan jälkeen torstaina hallituksen luottamukseen ja toimintakykyyn liittyen, että "tilanne on vakava".

– Keskustan eduskuntaryhmä esittää, että istuntotauko keskeytetään, Kurvinen kirjoittaa päivityksessään.

Kurvisen mielestä eduskunnan pitää ylimpänä valtioelimenä päästä arvioimaan hallituksen luottamusta ja hallituksen toimintakykyä valtiovarainministeri Riikka Purraan (ps.) liittyvän rasismikohun osalta.

Kurvisen ilmoituksen jälkeen kaikki oppositiopuolueet ovat ilmaisseet eri medioissa, että istuntotauko pitäisi keskeyttää.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta tviittasi keskiviikkona, että "kyse ei kuitenkaan ole vain Purran luottamuksesta vaan koko perussuomalaisten ministeriryhmän luottamuksesta sekä pääministeri Orpon heikosta johtajuudesta".

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ilmoitti Twitterissä, että he ovat valmiita keskeyttämään istuntotauon.

Halla-aho pyytää sähköpostia

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) sanoi aiemmin, että istuntotauon keskeyttäminen tulisi harkittavaksi vain, jos olisi selkeitä viitteitä siitä, että eduskunnan enemmistö ei luota hallitukseen tai sen yksittäiseen ministeriin ja haluaa asian pikaisesti ratkaistavaksi.

Torstai-iltana Halla-aho vastasi Kurvisen tviittaamaan keskustan eduskuntaryhmän esitykseen istuntotauon keskeyttämisestä omalla tviitillä.

– Hyvä! Pankaa vaikka sähköpostia tulemaan, niin päätyy kirjoihin ja kansiin. Pelisäännöistähän meillä on yhteisymmärrys: viestit kulkevat suoraan, eivät julkisuuden välityksellä.

Sitä ennen eduskunnan puhemies Halla-aho ehti jo kommentoida Twitterissä Kurvisen aiempia lausuntoja, joissa Kurvinen sanoi Halla-ahon tehneen Purran tapauksesta teknisen kysymyksen.

– Perustuslaki, eduskunnan työjärjestys ja vakiintunut käytäntö ovat toki "teknisiä kysymyksiä" mutta silti tärkeitä ohjenuoria. Vaihtoehtona on mielivalta ja "punakaartimeininki", jossa aggressiivisin ja kovaäänisin saa tahtonsa läpi.

Juttua on täydennetty lisätiedoilla kello 21.12 ja 21.16.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat