Mainos

Keskusta: Tavoitteena 200 000 työpaikkaa

Keskusta on tänään julkistanut ehdotuksensa strategiseksi hallitusohjelmaksi. Keskusta haluaa koko Suomeen 200 000 työpaikkaa lisää ja talouden 2 prosentin kasvu-uralle.  

Puolueella on viisi tavoitetta Suomelle vuoteen 2025 mennessä. Ensimmäinen tavoite puolueella on, että kodeissa voidaan hyvin ja hyvinvointierot kapenevat. Toisena tavoitteena on, että Suomesta tulee luovuuden, osaamisen ja uusien oppimisympäristöjen kärkimaa. Suomi halutaan myös julkisen sektorin johtamisen mallimaaksi ja biotalouden edelläkävijäksi.  
 

Keskusta käyttäisi valtiontaloudessa tiukkaa menokuria ja jäädyttäisi menot vuoden 2014 tasolle. Tämä saataisiin aikaan tuottavuuden parantamisella ja menosäästöillä, jotka olisivat 2 miljardia euroa.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa keskusta kehittäisi Naton rauhankumppanuutta ja ylläpitäisi mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä. Puolue vähentäisi ministereiden ja avustajien määrää ja luopuisi poliittisista valtiosihteereistä.

Keskustan kärkihankkeena on perustulokokeilu, joka järjestetään sosiaaliturvan ja työn yhteensovittamiseksi. Omaishoitolaki halutaan uudistaa ja sen tuen maksatus siirtää Kelalle.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.