Keskusta haluaa pää- ja ulkoministerin salkut

Vanhanen haluaa pää- ja ulkoministerin salkut omalle puolueelleen. Puhemiehen ja valtiovarainministerin paikat menevät toiseksi suurimmalle hallituspuoluleelle. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen pitää puhetta salkkujaosta liian aikaisena.

Uuden hallituksen todennäköinen pääministeri, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen haluaa, että keskusta saa pääministerin ja ulkoministerin salkut.

Ylen TV1:n Lauantaiseurassa Vanhanen kaavaili, että puhemiehen ja valtiovarainministerin paikat menevät toiseksi suurimmalle hallituspuolueelle.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitukseen tulee valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri, joka huolehtii valtion 25 miljardin osakesalkusta. Tehtävä sijoitetaan valtioneuvoston kansliaan.

Ministeri voi joko keskittyä pelkästään tähän työhön tai hänellä voi olla myös muita tehtäviä.

Kautensa päättävässä Vanhasen hallituksessa jako on muuten samanlainen keskustan ja kakkospuolueena olevan SDP:n kesken, mutta myös ulkoministeri on nimetty SDP:stä.

Vanhanen ei ottanut mitään kantaa hallituspohjaan tai henkilövalintoihin.

Katainen: Liian aikaista puhua salkkujaosta

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan ministerisalkkujen jaosta keskusteleminen ei ole vielä ajankohtaista.

- Me ei lähdetä tähän salkkuhuutokauppaan ollenkaan. Nyt on aika keskustella hallitusohjelman rakentamisesta, Euroopan porvaripuolueiden huippukokoukseen Berliinissä osallistunut Katainen sanoi.

Katainen muistutti kuitenkin, että kokoomuksen ja keskustan välillä on eduskunnassa vain yhden paikan ero.

- Jos hallitus muodostuu kokoomuksen ja keskustan välillä, tämän on näyttävä salkkujen määrässä ja painoarvossa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat