Mainos

Keskusta ei tutkituttane Lipposen toimia

Oppositiopuolue keskusta ei todennäköisesti lähde ajamaan pääministeri Paavo Lipposen Itävalta-toimien tutkimista vielä eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki kertoi asiasta tänään.

Paavo Lipponen

Jäätteenmäki johtaa muutaman hengen työryhmää, jonka keskustan eduskuntaryhmä pisti tiistaina selvittämään mahdollisia jatkotoimia Lipposen Itävalta-asiassa. Jäätteenmäki piti selvänä, ettei keskusta ryhmänä ryhdy ajamaan tällaista asiaa, joskaan lopullista päätöstä ei ole tehty.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen ei pitänyt asiaa aivan yhtä loppuunkäsiteltynä. Sanavalinnat olivat kuitenkin jo selvästi lievempiä kuin tiistaina, jolloin oikeuskanslerin moitteet tulivat julki.
-On ilman muuta selvää, että kynnys voimakkaisiin toimenpiteisiin on varsin korkea. Pekkarinen huomautti, että vaikka oikeuskansleri antoi aika rajut moitteet, hän löysi myös lieventäviä asianhaaroja.
-Tottakai kun arvioimme moitteen laadun ja merkittävyyden, niin mekin joudumme sitten katsomaan lieventäviä tekijöitä, Pekkarinen sanoi.

Jäätteenmäki suositteli työryhmänsä ensi neuvonpidon jälkeen, että hallitusta pyydettäisiin selkiyttämään ulkopolitiikan vastuusuhteita. -Hallituksen on tehtävä kokonaisvaltainen arvio menettelytavoista ja tuotava se eduskunnan käsiteltäväksi esimerkiksi selontekona, Jäätteenmäki sanoi julkisuuteen toimittamassaan lausunnossa. Myöhemmin keskustelussa hän totesi, että toinen tapa voisi olla esimerkiksi se, että hallitus selvittää asiaa eduskunnan perustuslakivaliokunnalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.