Mainos

Keskosvauva eli vain kaksi tuntia – vietti ne äitinsä rinnalla: "Sanoin hänelle, että olen niin kovin pahoillani"

Scarlett-vauva eli vain kaksi tuntia rakkaidensa ympäröimänä. Huomioithan, että artikkelin kuvat voivat järkyttää herkimpiä.

Alyssa Young odotti miehensä Justinin kanssa esikoistaan. Syyskuussa 2016 Young kävi gynekologilla rutiinitarkastuksessa; hän kuului riskiryhmään diabeteksen ja CP-vamman vuoksi. Raskausviikkoja oli kertynyt 19, ja Scarlett-vauva voi hyvin.

Kokeen jälkeen Young kuitenkin kipuili tavallista enemmän, kertoo Little Things -sivusto. Jokin myös tuntui olevan pielessä. Young yritti sivuuttaa tuntemukset, mutta kipu ei mennyt ohi.

Kahden päivän kuluttua hänet vietiin ensiapuun kivun ja lievän verenvuodon vuoksi.

– Scarlett oli täydellinen, joten meidät lähetettiin kotiin. Mieheni ja minä olimme niin helpottuneita, Young muistelee.

Lääkäreiden mukaan syytä huoleen ei ollut, joten Young luotti heihin. Hänestä kuitenkin tuntui edelleen siltä, että jokin on vialla.

"Scarlett oli tulossa tapaamaan meitä"

Seuraavalla viikolla Young vietiin sairaalaan – siihen samaan, jossa hän oli suunnitellut synnyttävänsä Scarlettin. Gynekologin arvio oli armoton: joko kohdunkaulassa oli vikaa, tai Young oli saamassa keskenmenon.

Tavallisesti kohdunkaulan ongelman olisi voinut korjata, mutta Youngin tapauksessa toimenpiteestä ei olisi ollut apua.

Kuvakaappaus Littlethings-sivustolta

Kuvakaappaus Littlethings-sivustolta

Lääkäri suoritti ultraäänikuvauksen, ja Scarlett vaikutti täysin terveeltä ja hyvinvoivalta – kuten ennenkin. Youngin kohdunkaula ei kuitenkaan jaksanut kannatella kasvavaa pienokaista.

Vaikka Youngia hoidettiin tarmokkaasti, hänen kohdunsuunsa jatkoi avautumistaan. Lopulta myös hän itse ymmärsi, mitä oli tapahtumassa.

– Olin avautunut viisi senttiä, ja Scarlett oli tulossa tapaamaan meitä… Tuntui, että olen epäonnistunut. Olin pettänyt mieheni ja tyttäreni. Saatoin sopertaa vain ”olen pahoillani, olen pahoillani”. Toistin sitä jatkuvasti, Young kuvaa.

Perhe itki, rukoili ja kutsui läheisensä sairaalaan. Mitään ei ollut tehtävissä. Perhe tiesi, ettei Scarlett selviäisi; nuorin ennenaikaisesti syntynyt ja siitä selvinnyt vauva syntyi raskausviikolla 21.

Scarlett syntyi 20. raskausviikolla.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

–  Kun pitelin häntä, hän yritti hengittää. Sanoin hänelle, että olen niin kovin pahoillani. Sanoin, että rakastan häntä. Sanoin, että hän voi päästää irti. On hirvittävää nähdä lapsensa kuolevan ja tietää, ettei voi tehdä asialle mitään. Olet avuton. Jokainen piteli Scarlettia vuorollaan. Jokainen sai rakastaa häntä. Kaikki, mitä hän sai kokea, oli rakkautta.

Scarlett eli kaksi tuntia. Hänen elämänsä vangittiin kauniisiin kuviin, joita perhe voi katsella lastaan muistellessaan. Scarlettin muistolle on perustettu Facebook-sivu, jossa lapsensa menettäneet äidit voivat jakaa tarinoitaan.

6:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.