Keskiviikkona kesäisen lämmintä, torstaina sateita

Keskiviikosta on tulossa melko lämmin päivä. Torstaina sateet viilentävät säätä osassa maata.

Tänään tiistaina sadekuuroja tulee etelässä, lännessä ja Länsi-Lapissa. Etelässä lämpötilat voivat sadekuurojen lomassa aurinkoisilla alueilla olla 20 asteen yläpuolella. Idässä ja pohjoisessa lämpötilat jäävät paikoin 15 asteen alapuolelle.

Sadealue kulkee ensi yön aikana Pohjois-Lapin yli ja sadekuurot jatkuvat Lapissa myös keskiviikkona. Muualla keskiviikon sää on poutaista ja melko aurinkoista.

– Etelä- ja Keski-Suomeen virtaa lämmintä ilmaa lounaasta. Kaakkois-Suomesta kohti Oulua ulottuvan linjan länsipuolella päästään 20 asteeseen ja paikoin sen yli, mutta idässä ja pohjoisessa on pilvisempää ja viileämpää. Lounaassa helleraja voi olla lähellä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstain vastaisena yönä sadealue saapuu lounaaseen. Torstaipäivän aikana sateita tulee maan etelä- ja länsiosassa sekä Lapissa.

– Sateet voivat olla melko runsaita. Sateisilla alueilla lämpötilat jäävät 10-15 asteeseen, poutaisilla alueilla ollaan 15-20 asteessa. Torstaina lämpimintä on idässä ja kaakossa, toteaa Markus Mäntykannas.

Sää on epävakaista myös perjantaina.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat