Keskisuomalainen mies raivostui vaimonsa uskottomuudesta ja kosti kauhealla tavalla

Uskottomuudesta raivostunut mies tappoi vaimonsa lemmikit 1:59
Mies raivostui vaimonsa uskottomuudesta ja tappoi tämän lemmikit. Katso video.

Mies kuuli isänpäivän aamuna, että hänen vaimollaan on rakastaja. Seurasi ankara ja sitkeä kostoisku, jossa tilien tasaamisen välikappaleiksi joutuivat myös viattomat eläimet.

Tapahtumat vyöryivät käyntiin isänpäivänä marraskuussa 2021 Keski-Suomessa. Saatuaan tietää puolisonsa uskottomuudesta, kolmekymppinen mies järkyttyi pahasti.

Mies odotti, että muu perhe poistui asunnolta. Sitten hän otti haulikon ja ampui sillä puolisonsa kahta hevosta ja kahta koiraa.

Koirat ja ensimmäinen hevosista kuolivat lähietäisyydeltä päähän ammuttuihin laukauksiin heti. Toisen hevosista mies oli houkutellut tarhan reunaan leivänpalalla, mutta laukaus vain haavoitti valkomustaa hevosta ja se pakeni tarhan perälle puiden sekaan.

Katso jutun alussa olevalta videolta poliisin kuvamateriaalia miehen julmista teoista.

Mies kävi lataamassa haulikon ja ampui sillä hevosta uudelleen haavoittaen loukkaantunutta eläintä lisää. Jälleen hevonen pakeni ampujaa metsänreunaan ontuen.

Nyt mies haki kiväärin ja ampui hevosta. Hevonen kaatui keskelle tarhaa ja ehti virua siinä tuntien ajan ennen menehtymistään.

Poliisi käytti lämpökameraa

Tämä juttu perustuu käräjäoikeuden tuomioon, jossa ei avata sitä, kuka hälytti paikalle poliisit. Hälytys tehtiin kuitenkin samaisen isänpäivän iltapäivänä. 

Poliisi totesi, ettei miehellä ollut lupaa sen enempää haulikon kuin kiväärinkään hallussapitoon.

Mies väitti viranomaisille, että oli lopettanut kaikki eläimet lain edellyttämällä tavalla aiheuttamatta niille tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa. Hän väitti myös varmistaneensa, että viimeinenkin hevonen kuoli heti.

Perheen pihaa valvova valvontakamera oli tallentanut tapahtumat ja kertoi toisenlaista tarinaa.

Poliisi otti tapauksen niin vakavasti, että kuvasi hevostarhaa ilmasta käsin droneen asennetulla lämpökameralla. 

Lämpökamerakuvat vahvistivat epäilyjä siitä, että valkomusta hevonen oli joutunut kitumaan kuollessaan. Hevosen ruho hehkui tuntien jälkeen ampumisesta yhä punaisena, vaikka muut samaan aikaan ammutut eläimet olivat jo kylmenneet.

Poliisi otti miehen kiinni ja piti häntä noin viikon tutkintavankina. Tänä aikana vaimo muutti lapsien kanssa pois perheen yhteisestä kodista.

Hartaat kostotoimet jatkuivat

Sydänjuuria myöten loukattu mies joutui palaamaan tutkintavankeudesta tyhjään kotiin. Hänen raivonsa ja kostonhimonsa ei ollut laantunut putkassa vietettyjen päivien aikana.

Koska avioliitto oli kariutunut, vaimo tahtoi myydä pariskunnan yhteisessä omistuksessa olleen omakotitalon. Hän odotti pesänjakajan hakemaa lupaa kiinteistön myyntiin. 

Kun mies vapautui poliisin pahnoilta, hän alkoi hartaasti tuhota perheen yhteistä kotia ja vaimonsa sekä lastensa tavaroita.

Tuomion mukaan mies levitti ympäriinsä roskia, lasinsiruja ja hevosten leivänpaloja. Hän tuhri ikkunoita, levitti maalia ja öljyä ympäriinsä sekä rikkoi huonekaluja, lasten leluja ja kodinkoneita.

Lisäksi hän sabotoi talon lämmitysjärjestelmää erilaisilla tempuilla, rikkoi sähköpaimenaitaa, repi irti talon rakenteita kuten kaiteen ja teki tarkoituksella reikiä kattoon.

Hän myös hävitti huonekaluja, lastenvaatteita, lasten kirjoja ja naisen henkilökohtaisia tavaroita kuten valokuvia. Vaimon kengistä hän hävitti tarkoituksella toisen parin ja levitteli parittomat kengät ympäri asuntoa.

Mielikuvitusrikasta toimintaa

Jotakin miehen kostotoimien luonteesta kertoo se, että esimerkiksi olohuoneen seinälle mies ripusti kaloja mätänemään. 

Lisäksi hän asetteli talon tavaroista erilaisia viestejä puolisolleen hirttämällä lasten nuken olohuoneeseen sekä asettamalla rinnakkain American Sniper -dvd-elokuvan ja Ihanat ihanat hevoset -kirjan.

Erään vaimonsa nimeen viittavan kirjan nimeä hän jatkoi mustalla tussilla tehdyllä tekstauksella: ”…pettää, viedä perhe, talo ja työpaikka. Ja vielä kehtaa kiillottaa omaa kuvaa... usein asiat löytää edestä...”

Mies kiisti valtaosan tihutöistä, mutta oikeuden mukaan oli selvää, että mies oli niiden takana.

Ehdollista vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeudessa mies kertoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä mustavalkoiselle hevoselle. Hän oli olettanut hevosen kuolleen, mutta myönsi, ettei voinut varmistua asiasta 50 metrin päästä.

Oikeudessa kävi selväksi, että miehen tarkoituksena oli kostaa vaimolleen lopettamalla tälle tärkeä hevosharrastus. Oikeus katsoi, että vaikkei miehen tarkoituksena ollut aiheuttaa hevoselle kärsimystä, hän kuitenkin otti riskin, että näin tapahtuu.

Oikeus myös piti hevosen ammuskelua haulikolla raakana ja julmana.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen mustavalkoisen hevosen osalta törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Muiden eläinten lopettamista oikeus piti vahingontekona, sillä laissa eläin rinnastuu esineen kaltaiseen omaisuuteen.

Myös kodin hajottamista ja sotkemista oikeus piti vahingontekona. Oikeus määräsi miehen maksamaan ex-puolisolleen noin 11 500 euroa vahingonkorvauksia lopetetuista eläimistä ja tuhotusta omaisuudesta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja viiden vuoden hevosia koskevaan eläintenpitokieltoon. Vankeustuomioon sisältyy joukko myös muita vähäisempiä rikoksia.

Lue myös:

    Uusimmat