Omistaja hylkäsi kaksi koiraa asuntoonsa kuukausiksi ilman ruokaa ja vettä – lemmikit kituivat kuoliaaksi

Nainen hylkäsi kuukausien ajaksi kaksi koiraansa asuntoonsa. Eläimet kituivat hitaasti kuoliaiksi.

Tapahtumat alkoivat marraskuun alussa 2021 Jyväskylässä, kun nainen jätti lemmikkieläimet asuntoonsa ilman minkäänlaista hoitoa tai huolenpitoa. Rikos paljastui reilun kolmen kuukauden kuluttua viime maaliskuun alussa.

Molemmat koirat olivat tänä aikana kituneet kuoliaiksi joko ravinnon tai veden puutteeseen tai molempiin. Koirat olivat voimakasasteisen laihoja ja niillä oli huomattavan pitkät kynnet.

– Tekoa on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä ottaen huomioon sen, että eläinten hoito ja lajityypillisten käyttäytymistarpeiden täyttäminen on laiminlyöty viikkojen tai kuukausien ajan ja menettely on johtanut eläinten hitaaseen kuolemaan, syyttäjä totesi haastehakemuksessaan.

Syyttäjä vaati, että nainen määrättäisiin pysyvään eläintenpitokieltoon. Syyttäjän mukaan nainen oli pysyvästi kykenemätön omistamaan tai pitämään eläimiä.

Kymmenen vuoden eläintenpitokielto

Koirat omistanut 21-vuotias nainen myönsi koirien hylkäämisen, mutta vastusti pysyvää eläintepitokieltoa. Nainen vetosi terveydellisiin ongelmiinsa ja esitti oikeudessa lääkärintodistuksen näytöksi terveyshaasteistaan.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi naisen syylliseksi törkeään eläinsuojelurikokseen. 

Oikeus määräsi naiselle rangaistukseksi puolitoista vuotta ehdollista vankeutta.

Oikeuden mukaan naisen syyksi katsottu rikos olisi puoltanut pysyvää eläintenpitokieltoa. Koska nainen oli kuitenkin nuori ja hänen terveydentilansa oli saattanut vaikuttaa tekoon.

Näillä perusteilla oikeus määräsi naisen kymmenen vuoden pituiseen eläintenpitokieltoon, joka koskee kaikkia eläimiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja